Så blir Kronan en trygg skola igen

Efter skolattacken på Kronan den 22 oktober sprids nu många rykten och hot, framför allt på Internet. Det är inte bara mot Kronan som de här hoten riktas, utan också mot andra skolor och förskolor Trollhättan och andra städer i Sverige. Polisen tar alla hot på allvar och utreder dem.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Hittills har alla hot visat sig vara falska rykten och påhitt. Polisen är mycket tydliga med att det inte finns någon hotbild mot vare sig Kronan eller någon annan skola i Trollhättan. 

De barn som behöver stöd får hjälp av både pedagoger, kamrater och av elevhälsans personal. Skolan har fortfarande ett nära och tätt samarbete med polis och andra myndigheter för att förstärka trygghet och säkerhet på Kronan.

Undervisningen bedrivs nu som vanligt igen, och eleverna arbetar vidare med sin kunskapsutveckling. Det är det som skollagen och skolplikten handlar om: att garantera att alla barn och elever får den utbildning de har rätt till och behöver, för att få möjlighet att nå sina mål och kanske uppfylla sina drömmar om framtiden. 

Vi är också glada att kunna hälsa vår nya rektor för Kronan F-6 välkommen! Hon heter Linda Forssén och har tidigare arbetat i Trollhättans Stad. Nu kommer hon från ett jobb som rektor på Nya Skolan i Lilla Edet. Kronan får också förstärkning av en ny kurator. Hon heter Moa Fredriksson och har tidigare arbetat på Frälsegårdsskolan, men kommer nu tillbaka till Kronan efter föräldraledighet. Linda och Moa kommer med sin skicklighet och erfarenhet att bli stora tillgångar för elever och personal på Kronan F-6. 

I dagarna har också ett vackert ljusträd satts upp utanför Kronan. De som vill hedra eller minnas offren för attacken kan tända ett ljus eller en lykta i trädet. 

Vi som jobbar på Kronan ser fram emot att börja jobba som vanligt med alla elever igen, och vi kan garantera att vi gör allt i vår makt för att Kronan ska vara en trygg och säker plats, en plats för utveckling, kunskap och lärande. Om du som förälder har frågor, eller undrar över någonting är du alltid välkommen att kontakta någon av oss på skolan. 

 
Senast granskad 2015-11-12 av Andreas Gleisner