Marlene Kjell, förstelärare på Lyrfågelskolan.

Matematikmodell tog priset

Arbetet med att utveckla matematikundervisningen gav Marlene Kjell priset som årets verksamhetsutvecklare 2018. Nu hoppas försteläraren att fler pedagoger ska få upp ögonen för "Singaporemodellen". – Du utvecklas som lärare, du engagerar eleverna och får dem att bli intresserade av matematik och se sig själva som matematiska människor, säger Marlene.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Matematikundervisningen i klass 3D på Lyrfågelskolan ser lite annorlunda ut. Här praktiseras nämligen Singaporemodellen, en vetenskapligt belagd metod som väckte förstelärare Marlene Kjells intresse för några år sedan.
– I början varvade jag vanliga matematiklektioner med Singaporemodellen, men när jag märkte vilket engagemang den väckte hos eleverna – när de började förstå att det gick att lösa ett problem på flera olika sätt – gick jag helt över till Singaporemodellen, och jag kommer aldrig att arbeta på något annat sätt, säger Marlene.

2018 fick hon Utbildningsförvaltningens pris som Årets verksamhetsutvecklare, vilket är ett erkännande för att modellen är tillämpbar i undervisningen. 

Senast granskad 2019-03-04 av Andreas Gleisner