Linda Forssén tittar in i kameran och ler. Hon håller i ett diplom och en blomsterbukett.

Kronans rektor är årets skolledare

Linda Forssén - rektor på Kronan F-6 är årets skolledare! Det var Lärarförbundet som på galan Skolledare21 utsåg Linda till pristagare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Motiveringen lyder:  Med devisen ”Var den du är, bli den du vill” har Linda som ledare tagit sin skola från en oerhört kritisk situation och utvecklat verksamheten framåt och uppåt. Linda är en självklar ledare. Hon är inkluderande, inspirerande och sprider mod och styrka, alltid med elevernas och skolpersonalens bästa för ögonen.

Linda Forssén var hedrad och glad över att ha blivit nominerad, och sade såhär inför prisutdelningen:

-Utifrån kriterier för utnämningen känns det otroligt hedrande att vara nominerad. Att medarbetare anser att jag passar in utifrån beskrivningen känns väldigt bra och roligt utifrån min syn på ledarskap. Att vara en av de tre slutnominerade är en vinst nog, så oavsett hur det går på torsdag känner jag mig som en vinnare.

I konkurrens med 12 slutnominerade var det till slut Linda som kunde stå som vinnare i kategorin Årets skolledare. 

-Att personalen visar detta erkännande för mitt ledarskap och det arbete som vi gör är jättekul. Dock ska det tilläggas att en ledare är ingenting om personalen inte vill bli ledd och det ledarskap som finns på Kronan är ett lagarbete. Vi gör varandra bra!, säger Linda Forssén. 

Ove Johansson, förvaltningschef på Utbildningsförvaltningen är både glad och stolt när han kommenterar händelsen. 

-Jag vill verkligen gratulera Linda till priset, och jag är jätteglad över att en av våra skickliga rektorer har fått den här utmärkelsen. Jag vet att Linda har gjort ett fantastiskt jobb på Kronan tillsammans med sin personal, säger Ove Johansson. 

Läs mer om Årets skolledare här!

Foto: Filippa Ländin, Lärarförbundet

 

Senast granskad 2019-03-05 av CLABEN