Kreativt lyft för eleverna

I augusti är det invigning för KM – nya kreativa lokaler för Hjortmosseskolans elever i år 7-9. Det är kreativitet, kunskap och musik som är ledorden för KM och de nyrenoverade lokalerna ligger i anslutning till Magnus Åbergsgymnasiet.

Enhet Hjortmosseskolan Klintvägen 8 461 50 Trollhättan Expedition: 0520-49 70 56, Personalrum: 0520-49 62 22, Yngrefritids: 0520-49 62 24, Äldrefritids: 0520-49 61 03

– KM är ett resultat av att Hjortmosseskolan växer. Med den här nya verksamheten har vi också möjlighet att ta emot närmare 100 nya elever de närmaste åren, säger Peter Heddelin, rektor på Hjortmosseskolan.

I startskedet under höstterminen är det elever i årskurs 8 och 9 som börjar på KM, men redan nästa år kommer samtliga elever i år 7-9 att ha merparten av sin undervisning på KM. Här ingår också Trollhättans musikklasser. Peter Heddelin ser många fördelar med den nya verksamheten, och de möjligheter som skapas:

– Det här blir ett lyft för hela Hjortmosseskolan, för personalen, men framför allt för våra elever som får helt nya möjligheter och förutsättningar i sitt lärande. Lokalerna är nyrenoverade, och eleverna får tillgång till ny modern utrustning. Vi kommer också ha möjligheter till ett nära samarbete med gymnasieskolan, vilket känns väldigt spännande och öppnar för nya sätt att undervisa grundskoleeleverna, säger Peter Heddelin.

KM ligger i Mediaprogrammets tidigare lokaler i anslutning till Magnus Åbergsgymnasiet. Trots att verksamheten inte är igång förrän i augusti kan elever som är intresserade redan nu söka till KM genom att kontakta ansvarig rektor, Peter Heddelin.

 

Hjortmosseskolan

Hjortmosseskolan är en centralt belägen grundskola för förskoleklass till och med år 6.

Senast granskad 2018-06-12 av Andreas Gleisner