Barn som springer med i loppet under Klassjoggen

Jessica Andersson gästar bästa skolstarten

– Klassjoggen inleder läsåret för omkring 7 000 elever

Person
KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Det tjuvstartade förra året – på torsdag tar Trollhättans Stad och Alliansloppet steget fullt ut och arrangerar ”Sveriges bästa skolstart” för samtliga 6 700 elever i de kommunala skolorna, samt också friskolor.

– Det här är både ett annorlunda och kul sätt att starta läsåret på. Man får chans att träffa andra elever under roliga former. Det handlar om både integration och friskvård, konstaterar Trollhättans Stads projektledare Tomas Granat som till vardags är rektor på Strömslundsskolan.

Trollhättan är först i landet med en liknande skolstart och Klassjoggen sker i samverkan med Alliansloppet som avgörs under veckoslutet i Trollhättan.

– Klassjoggen och ”Sveriges bästa skolstart” kommer att arrangeras torsdag 20 augusti och sedan följer Alliansloppshelgen. För oss är detta en del i Alliansloppet och ett väldigt bra sätt att utöka folkfesten som är i Trollhättan i samband med loppet, berättar Alliansloppets Magnus Eriksson som också understryker vikten av att ungdomar introduceras i friskvård och motion.

– Det är många ungdomar idag som är väldigt stillasittande. Kan vi skapa ett lustfyllt arrangemang kring motion, så kan det förhoppningsvis locka en del att fortsätta röra på sig. Man måste givetvis inte springa, det går fint att promenera också, hälsar Eriksson.

Torsdagens Klassjoggen betyder att cirka 4 000 elever samlas på Drottningtorget för att sedan ta sig en 2,4 kilometer lång sträcka runt kanalen. I samband med loppet blir det också underhållning av Jessica Andersson, dessutom får eleverna T-shirt och andra gåvor. De yngsta eleverna som går i årskurs F-3 (cirka 2 700 elever) kommer att ha Klassjoggen på sin egen skola. Den egna skolan kommer också att ha aktiviteter för dem som inte kan medverka i Klassjoggen.

– Det är en ganska stor apparat med transporter och logistik, men vi är övertygade om att det här kommer att bli en väldigt positiv skolstart för våra elever, konstaterar Tomas Granat.

Vid ytterligare frågor: Tomas Granat, rektor Strömslundsskolan, 0520-49 63 92 eller Magnus Eriksson, Alliansloppet, 0722-30 96 36.

Senast granskad 2018-10-02 av Andreas Gleisner