Invigning av Hörngatan

Utbildningsförvaltningen var på plats vid invigningen av Hörngatans förskola. Mats Wiking, utbildningsnämndens ordförande, klippte bandet och därefter släppte förskolebarnen färgglada ballonger som svävade upp i den klarblå himlen.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

-       Det har varit fantastiskt att få vara med och bygga upp en helt ny förskola. Man får möjlighet att kartlägga, anpassa och tänka nytt.  Vi har startat från noll, fokuserat på lärprocessen och fått möjlighet att sätta en prägel från start. Vi har jobbat efter en ”vi känsla” när vi byggt upp verksamheten, berättade Bernt Ljungquist, förskolechef.

Arbetsprocessen började i februari och förskolan planerades stå färdig vid höstterminen 2016. I början av augusti blev den första byggnaden klar och samtidigt pågick rekryteringsprocessen för personal till förskolan.

-       Det var många pusselbitar som skulle på plats samtidigt, det blev ett prov på samarbete mellan alla inblandade, ett prov som vi verkligen klarat, sa Bernt.

-       Det har varit fantastiskt att få vara med & planera för en ny förskola. Vi har tänkt efter personalens bästa och skapat en bra arbetsmiljö för lokalvård och kök, sa Anna-Sara Persson som är servicelagschef.

Den 29 augusti kunde de första barnen skolas in och idag har förskolan 35 barn på 2 avdelningar, Hättan och Älvan. Efter årsskiftet planeras ytterliga två avdelningar att öppna.

En rekryteringprocess pågår just nu. 

Barn

Hörngatan

Hörngatans förskola är en nystartad verksamhet belägen i centrala Trollhättan. Förskolan erbjuder nya och fräscha lokaler och en modern förskolepedagogik. Den 29 augusti 2016 öppnade de två första avdelningarna.

Jobba hos oss

Vi söker ständigt fler medarbetare. I Trollhättans Stads rekryteringsportal hittar du samtliga lediga tjänster - och det är också här du gör din ansökan. 

Senast granskad 2016-11-01 av Andreas Gleisner