pojke skriver Glad sommar på tavla i klassrum

Inga föräldrar på årets skolavslutning

Det blir en annorlunda skolavslutning på de kommunala grundskolorna i Trollhättan i år. På grund av Coronapandemin och de restriktioner som gäller för att minska smittspridning har Utbildningsförvaltningen beslutat att inga stora avslutningsceremonier kommer att hållas på de kommunala grundskolorna i staden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

-Skolavslutningen är en viktig och fin tradition där lärare, elever tillsammans med föräldrar och släktingar brukar fira ett avslutat läsår, och jag förstår att det kan kännas tråkigt och sorgligt för många att den traditionen inte kan fortsätta just i år, säger Per Hellmark, chef för grundskoleverksamheten i Trollhättans Stad.

Restriktionerna innebär att alla avslutningar kommer att ske klass- eller årskursvis, och att föräldrar, syskon och släktingar inte kommer att kunna delta i avslutningen på skolan.

Rektorer och lärare kommer att göra allt de kan för att årets skolavslutning ändå ska kunna bli både härlig, rolig och minnesvärd för alla elever, men utifrån de förutsättningar och regler som gäller.  Detta innebär att när skolorna i Trollhättan firar avslutning den 9-10 juni kommer det att se lite olika ut beroende på varje skolas förutsättningar, antal klasser och klassernas storlek.

Gammaldags griffeltavla med texten "Skolstart" och "Låt stå".

Terminstider, lovdagar

Här får du information om när skolan börjar och slutar, lov och kompetensutvecklingsdagar. 

Senast granskad 2020-05-14 av ANDGLE