Två glada killar som hoppar högt. Blå himmel och Vattentornet i bakgrunden

Grönt ljus för Trollhättan!

- i Sverigetopp gällande studentbostäder

Person
KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Trollhättans Stad får, som en av sex städer i landet, grönt ljus när det gäller bostadsgaranti för kommande läsår.

Sveriges förenade studentkårer konstaterar i sin bostadsrapport att "Garantin innebär att studenter ska bli erbjudna en permanent bostad senast 30 dagar efter ansökan. Studentbostäderna ligger på rimligt avstånd från Högskolan och har rimliga hyror. Trollhättans bostadsgaranti uppfyller SFS krav". Totalt har man undersökt 33 städer i landet.

–     Bostadsgarantin är ett viktigt konkurrensmedel när det gäller att locka studenter och vi har tillsammans med det kommunala bostadsbolaget Eidar, Studentkåren och Högskolan Väst arbetat hårt för att lyckas upprätthålla garantin. Trycket på bostäder i Trollhättan är stort, men studenter är en mycket viktig målgrupp för staden, konstaterar Trollhättans Stads informationschef Peter Asp, som också är samordnare för studentfrågor.

–     Just samverkan och att bostadsgarantin verkligen är prioriterad från politiskt håll är nyckelfaktorer för att vi lyckats ordna bostäder på en i övrigt väldigt het bostadsmarknad. Eidar har gjort ett jättebra jobb fortsätter Peter Asp.

Vid ytterligare frågor kontakta Peter Asp, informationschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Fakta Bostadsgarantin

  • Trollhättan, Skellefteå, Karlshamn, Piteå, Sundsvall och Örnsköldsvik är de orter som får grönt ljus gällande bostadsgarantin.
  • Rött ljus får Göteborg, Karlskrona, Luleå, Lund, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala, Växjö, Skövde och Örebro. 

Bostadsrapporten i sin helhet

Senast granskad 2019-01-10 av Andreas Gleisner