porträtt Gabriella

Gabriella kan bli årets lärare

Drygt 30 000 nomineringar från hela Sverige har skickats in till stiftelsen Lärargalan. En av de nominerade är läraren Gabriella Scherdin, från Sylteskolan, som nu valts ut att åka upp till Berns salonger i Stockholm, och under den TV-sända lärargalan den 18 november nu har chans att vinna upp till 50 000 kronor.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

-Hur känns det att bli nominerad av eleverna?

Det känns verkligen jätteroligt eftersom det är för deras skull jag är här. Det blir som ett kvitto på att jag gör någonting "rätt".

-Varför tror du att du blivit nominerad?

Jag tror att det är för att jag försöker bjuda på mig själv, ha humor och samtidigt vara strukturerad och se till att eleverna lär sig, på ett kul sätt. Jag tror också att det handlar om relationsbygge och att eleverna känner att jag bryr mig om dem, inte bara i klassrummet utan utanför också.

-Hur tycker du att en bra lärare ska vara?

Lyhörd, omtänksam, bra på att lära ut, kreativ och brinner för eleverna.

-Spelar det någon roll för dig om du vinner eller inte?

Egentligen spelar det inte så stor roll om jag vinner eller inte för att för min del handlar det som sagt om att det är ett kvitto på att jag gör någonting rätt i klassrummet och i relationen med eleverna.

Om lärargalan

Lärargalan hålls den 18 november på Berns salonger i Stockholm och kommer att TV-sändas på Sveriges television. Det är elever från hela Sverige som nominerar lärare till de olika priskategorierna. 

Läs mer om Lärargalan på www.larargalan.se

 

Senast granskad 2019-11-11 av CLABEN