Sjungande och firande ungdomar på ett studentflak

För vi har tagit studenten!

Fredagen den 14 juni 2019 är det dags för studenten på våra gymnasieskolor – ni som vill vara med och fira våra studenter kan hitta information om detta här.

Enhet Kunskapsförbundet Väst Vänerparken 5 462 85 Vänersborg 0521-72 27 40

Magnus Åbergsgymnasiet

  • 08.15-09.30 Fotografering
  • 09.00 Insläpp på skola och samling med mentor
  • 10.30-11.00 Aulan – Högtidsstund
  • 11.00-11.45 Matsalen – Mat och musik
  • 11.45 Uppställning i entréhallen klassvis enligt schema.
  • 12.00 Utsläpp till scenen för samtliga elever.
  • 12.30 Klassvis uppställning, och avmarsch till fallen med musikkår

Läs mer på Magnus Åbergsgymnasiets hemsida

Nils Ericsonsgymnasiet

  • 12.00 Utsläpp av årets studenter
  • 12.30 Uppställning för avmarsch till fallen

Läs mer på Nils Ericsonsgymnasiets hemsida

Drottning Blankas Gymnasium

Läs mer på Drottning Blankas Gymnasiums hemsida

LBS Kreativa Gymnasiet

Läs mer på LBS Kreativa Gymnasiets hemsida

Folkuniversitetets Gymnasium

Läs mer på Folkuniversitetets gymnasiums hemsida

 

Parkering

Bästa parkeringen hittar du vid Slättbergen (se kartbild). Det är de stora parkeringsytorna som ligger närmast både Nils Ericsonsgymnasiet och Magnus Åbergsgymnasiet.

När det gäller parkering för anhöriga som ska uppvakta studenter på någon av gymnasierna mitt i stan, så hänvisar vi till någon av pendelparkeringarna, parkeringshusen Oden och Merkurius eller Folkets parks parkering.

För anhöriga till elever, som tar studenten från LBS Kreativa gymnasium, så är det parkeringsytorna nere på Innovatums område, som blir närmast.

Svårt med framkomlighet

En timme innan, under och en timme efter utsläppet, kan det vara svårt att ta sig fram i centrala staden med bil. Vi ber därför alla som har en möjlighet att lämna bilen hemma och cykla eller gå istället.

Karlstorpsvägen kommer att vara helt avstängd mellan Karlstorpsrondellen och Hjortmossegatan mellan klockan 11.00 och 13.00 denna dag. Magasinsgatan mellan Drottninggatan och Kungsgatan kommer också att vara helt avstängd mellan klockan 11.00 och 14.00. Det kommer dessutom att vara mycket begränsad framkomlighet på framför allt Gärdhemsvägen, Torggatan över Klaffbron och på Åkersbergsvägen fram till Oscarsbron. Polis kommer att dirigera trafiken.

Trafiken.nu ger en aktuell överblick på nuvarande trafikavstängningar och sådana som kommer att vara aktuella inom kort. 

Gå till Trafiken.nu

Ett tips är att ladda ner gratisappen Trafiken.nu och lägga in vilket område du vill ha bevakning på. Då får du en notis i din mobiltelefon så snart det finns information att ta del av inom det specifika området.

Studentflak

Vid studentfirande och karnevaler hör det ofta till festligheterna att färdas i utsmyckade fordon av olika slag. Normalt sett får man inte färdas på flak eller släp. Men om kraven är uppfyllda är det ändå tillåtet vid korta tillfälliga transporter.

Lär mer om vad som gäller vid färd på flak eller släp på Transportstyrelsens webbplats

 

Hoppas ni alla får en underbar skolavslutning!

Senast granskad 2019-06-10 av Andreas Gleisner