Delar av förskolan Myggan öppnar på onsdag

En inspektion av den brandskadade förskolan Myggan visar att delar av lokalerna kan börja användas redan på onsdag.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Det handlar om tre avdelningar på förskolan Myggan, som från och med morgonen onsdag 20 september kommer att ta emot barn enligt ordinarie schema. 

Avdelningarna är:

  • Mygglarven röd
  • Mygglarven blå
  • Tussilago

Barn som går på dessa avdelningar är alltså välkomna till Myggans förskola på onsdag morgon, enligt sitt ordinarie schema. Om du som vårdnadshavare har frågor eller undrar över något kring återgången till Myggans ordinarie lokaler, prata med personalen i samband med att du lämnar eller hämtar ditt barn på ersättningslokalerna under måndag och tisdag. 

När det gäller delarna av Myggans förskola där avdelningarna Blåklinten och Maskrosen låg, är skadorna mer omfattande, och det går i dagsläget inte att säga när dessa kan öppna för verksamhet igen. Därför kommer ersättningslokalerna på Sylteskolan att användas tills vidare.

Klart med ersättningslokaler för Myggan

Förskolan Myggan brandhärjades under fredagen, och kommer att hållas stängd en tid. De barn som har förskoleplats på Myggan får tillfälliga platser i andra lokaler på Sylteskolan F-6 och Sylteskolan 7-9 under vecka 38 eller så länge det behövs.

Senast granskad 2017-09-18 av Andreas Gleisner