Informationsbild

Att välja skola - så går det till

Sökperioden för läsåret 2019/2020 är öppen från 1 november till och med 31 december 2018.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Val av annan skola än hemskolan

Om en elev önskar plats på annan skola än sin hemskola finns möjlighet att söka till andra skolor i Trollhättan. Ansökan görs genom att använda en e-tjänst. E-tjänsten för Val av skola till läsåret 2019/2020 är öppen 1 november till och med 31 december 2018.

Det går endast att söka en skola. Undantag är nedanstående profilklasser dit val kan göras utöver val av skola.

Har du frågor om val av skola kan du e-posta dem till: val_av_skola@trollhattan.se

English Speaking School och English Speaking Class på Paradisskolan

På Paradisskolan finns fr o m förskoleklass t o m årskurs 6 English Speaking School (ESS) och fr o m årskurs 7 English Speaking Class (ESC). Undervisningen sker på engelska men följer den svenska grundskolans kursplaner.

Första möjligheten att söka till ESS är inför förskoleklass och till ESC inför årskurs 7.

Fotbollsprofil på Lyrfågelskolan

Lyrfågelskolan årskurs 7-9 har ett samarbete med FC Trollhättan och kan därigenom erbjuda eleverna att kombinera skolarbetet med sitt fotbollsintresse. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till fotbollsprofil genomförs antagningstester och färdighetsprov i samarbete med FC Trollhättan. Första möjligheten att söka till fotbollsprofil är inför årskurs 7.

Läs mer om fotbollsklasserna (FCT Akademi) på Lyrfågelskolans hemsida!

Profilklass Musik på Hjortmosseskolan och Slättbergsskolan

För elever från och med årskurs 4 finns på Hjortmosseskolan profilklass Musik. För elever i år 7-9 finns musikprofil på Slättbergsskolan. Profilen innebär att elever ges möjlighet till en bredare musikutbildning. Målet är att ge musikintresserade elever goda kunskaper inom musik, sångträning samt bygga på en erfarenhet av att kunna framträda inför publik. Inom ramen för det vanliga skolarbetet får eleverna en gedigen musikalisk grund att stå på. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till profilklass Musik genomförs antagningstester och färdighetsprov. Första möjligheten att söka till musikklass är inför årskurs 4.

Läs mer om profilklassen på Slättbergsskolans hemsida

 

Senast granskad 2019-05-03 av julia.leonsson@trollhattan.se