Att välja skola - så går det till

Sökperioden för läsåret 2018/2019 öppnar 1 december 2017 och pågår fram till och med 31 januari 2018. Undantaget är Musikprofilklasserna på Hjortmosseskolan som tar emot ansökningar fram till 31 mars 2018.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Val av annan skola än hemskolan

Om en elev önskar plats på annan skola än sin hemskola finns möjlighet att söka till andra skolor i Trollhättan. Ansökan görs genom att använda en e-tjänst. Ansökan ska vara inkommen senast 31 januari 2017 till Utbildningsförvaltningen, Trollhättans Stad.

Det går endast att söka en skola. Undantag är nedanstående profilklasser dit val kan göras utöver val av skola.

Mer information finns i e-tjänsten som du når här!

Har du frågor om val av skola kan du e-posta dem till: val_av_skola@trollhattan.se

English Speaking School och English Speaking Class på Paradisskolan

På Paradisskolan finns fr o m förskoleklass t o m årskurs 6 English Speaking School (ESS) och fr o m årskurs 7 English Speaking Class (ESC). Undervisningen sker på engelska men följer den svenska grundskolans kursplaner.

Första möjligheten att söka till ESS är inför förskoleklass och till ESC inför årskurs 7.

Ansökan görs senast 31 januari 2018

Gå till e-tjänst för ansökan!

Fotbollsprofil på Lyrfågelskolan

Lyrfågelskolan årskurs 7-9 har ett samarbete med FC Trollhättan och kan därigenom erbjuda eleverna att kombinera skolarbetet med sitt fotbollsintresse. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till fotbollsprofil genomförs antagningstester och färdighetsprov i samarbete med FC Trollhättan. Första möjligheten att söka till fotbollsprofil är inför årskurs 7.

Läs mer om fotbollsklasserna (FCT Akademi) på Lyrfågelskolans hemsida!

Gå till e-tjänst för ansökan här!

Profilklass Musik på Hjortmosseskolan

Från och med årskurs 4 finns på Hjortmosseskolan profilklass Musik som innebär att elever ges möjlighet till en bredare musikutbildning. Målet är att ge musikintresserade elever goda kunskaper inom musik, sångträning samt bygga på en erfarenhet av att kunna framträda inför publik. Inom ramen för det vanliga skolarbetet får eleverna en gedigen musikalisk grund att stå på. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till profilklass Musik genomförs antagningstester och färdighetsprov. Första möjligheten att söka till musikklass är inför årskurs 4.

Gå till e-tjänst för ansökan här!

Ladda ned ansökningsblankett till Musikklasserna här!

Läs mer om profilklassen på Hjortmosseskolans hemsida

 

Dags att välja skola för din 6-åring

Trollhättans Stad erbjuder plats i förskoleklass till alla barn som fyller sex år under 2018. För att du som vårdnadshavare ska ha lättare att välja bjuder våra skolor in till informationsmöten. Du får en möjlighet att titta runt i skolans lokaler,

Senast granskad: 2018-02-19 av: Per Ivarsson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)