Tistelstången

Förskolan Tistelstången ligger på Kronogården. Vi är en mångkulturell förskola som består av fem avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år.

Personer
Enhet Tistelstången Torparegatan 3 461 62 Trollhättan Södergården: 0520-49 61 15, Norrgården: 0520-49 61 52, Gläntan: 0520-49 61 16, Mellangården: 0520-49 61 53, Hagen: 0520-49 68 36

Öppettider

Från kl. 6.15 - 18.15

Avdelningar

Norrgården 1-2 år
Södergården 1-2 år
Hagen 3-5 år
Gläntan 3-5 år
Mellangården 3-5 år

Verksamheten

Tistelstången som är en mångkulturell förskola arbetar medvetet med språket. Vår målsättning är att barnen utvecklar en språkförståelse utifrån deras egna förutsättningar. Rim, ramsor, sånger, sagor och samtal med barnen utgör en del av vårt dagliga språkarbete.

På Tistelstången har vi en IT- och teknikhall där barnen kan bygga och experimentera med olika material samt använda våra datorer och vår SMART-board. Vi är stolta över att vara den första förskolan i Trollhättan som har en SMART-board, som är en interaktiv tavla som är kopplad till en av våra datorer.

Vi har även en lekhall där barnen kan bygga med kuddar, klättra i ribbstolar, balansera på bänkar, gå på motorikbanor eller bara springa av sig. Lekhallen använder vi även när vi har gympa.

Vi har en stor gård som inspirerar till lek. Här finns skog, berg, kullar och gräsmattor där barnen spontant övar sin motorik och kan leka med naturmaterial. Vi har även gungor, klätterställningar, rutschkanor, sandlådor och små hus på flera ställen på gården. På vintern ger naturen oss möjlighet till pulkaåkning. Vi har ett trädgårdsland där kan odla grönsaker och blommor. Här finns också vinbärsbuskarna med sina härliga röda bär.

Tistelstången är sedan 2010 Grön Flagg-certifierad. Vilket innebär att vi varje år arbetar med olika miljömål, där vi tillsammans med barnen lär oss om hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt.

Vi är även pilotförskola i ett projekt som heter FörskoleVis, vilket är ett energispararprojekt. FörskoleVis pågår fram till och med Juni 2015.

Tistelstången har ett eget kök där en kokerska lagar all vår goda mat.

Relaterad information

Tistelstångens hemsida

Senast granskad: 2016-12-30 | av: Andreas Gleisner
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)