Förskolebyggnad och utemiljö

Skogsbacken

Förskolan Skogsbacken ligger i en lummig del av Hjortmossen, en kvarts promenad från Drottningtorget. Förskolan består av tre avdelningar. På vår gård finns både skogs, bergs och gräsytor som inbjuder till utmanande lekar. 

Personer
Enhet Förskolan Skogsbacken Lasarettsvägen 2A 461 53 Trollhättan 0520-49 61 07, Jordgubben och Hallonet: 0520-49 61 06

Vi har stort fokus på leken och samspelet där vi upptäcker och utvecklas tillsammans.

Öppettider

För närvarande har förskolan öppet från kl. 06.00 – 18.00. Öppettiderna anpassas efter föräldrarnas arbetstider.

Avdelningar

Förskolan består av tre avdelningar Smultronet (ca 1-2,5 år), Hallonet (ca 2,5 - 3,5 år) och Jordgubben (3,5-6 år).

Verksamheten

Skogsbackens förskola erbjuder en inspirerande och utvecklande miljö där vi utgår i från barnens önskemål och det lustfyllda lärandet står i fokus. Vi har delat in våra avdelningar efter ålder/mognad för att på bästa sätt kunna tillgodose alla barnens behov och önskemål.

Vi arbetar med gemensamma projekt på förskolan fast på olika nivåer för att synliggöra den röda tråden vi vill ska genomsyra verksamheten på Skogsbacken. Vi har ett tätt samarbete över avdelningarna vilket ger en större trygghet för barn och föräldrar.

All mat lagas på förskolan av vår kock och färsk frukt serveras varje dag.

Föräldrasamverkan

Vi tycker det är viktigt att ha en rak och öppen kommunikation mellan personal och föräldrar. Det är viktigt för barnets trygghet och välbefinnande. Vi har in- och ut- skolningssamtal, föräldramöte och vi erbjuder utvecklingssamtal. Genom vårt arbete med UNIKUM (vårt digitala dokumentationsverktyg) får föräldrarna en god inblick i vår verksamhet och får då större möjlighet att vara delaktiga och kunna påverka sitt barns vardag.

Är ni nyfikna och vill veta mer. Ring oss gärna eller kom och hälsa på!

Senast granskad 2019-05-03 av julia.leonsson@trollhattan.se