husfasad

Lodet

Lodet ligger belägen i Halvorstorp, med närhet till skog och natur. Vi arbetar i projekt där barnen har inflytande och blir delaktiga när vi utgår från deras erfarenheter och intressen. Vår målsättning är att barnen ska känna sig trygga, trivas och ha roligt.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Verksamhet

Förskolan Lodet

Hitta hit

Bokvägen 27 461 44 Trollhättan

Verksamhetsidé

En förskola att längta till fylld med Äventyr, Glädje och Trygghet!

Verksamheten

Förskolan ligger i ett villaområde. På Lodet har vi två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år. Vår innemiljö består av små och stora rum där barnen görs delaktiga i utformandet av lärmiljön. Här får barnen möjlighet till skapande samt experimenterande lek och lärande.

Vi har en stor utegård som bjuder på utmaningar och en varierad lek. Gården består av gräsytor med träd och buskar, sandlådor, rutschkanor, kiosk och grillplats. På baksidan finns äppelträd, plommonträd, blåbär, hallon, vinbär och jordgubbar.

Frukost och mellanmål tillagas på Lodet. Lunchen får vi från centralköket. Vi använder ekologiska och närproducerade matvaror i den mån det finns att tillgå.

Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Undervisning sker kontinuerligt med hjälp av målstyrda processer där pedagogiskt innehåll stimulerar barnens intresse och nyfikenhet (Lpfö 18).

Föräldrasamverkan

Vi värdesätter den dagliga kontakten med er vårdnadshavare.

Vi bjuder in till utvecklingssamtal varje vårtermin och föräldramöte varje hösttermin.

 

Senast granskad 2021-09-02 av Andreas Gleisner