N3 Kulturbyrå

Under 2016 planerar N3 Kulturbyrå fyra stora kreativa projekt i stadens alla förskolor och skolor. Nästan 10 000 barn kommer bli delaktiga i Trollhättans 100-årsjubileum.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Nu är det kalas!

Alla barn upp till 5 år på förskolor och familjedaghem i Trollhättan ska bygga konstverk i form av jubileumstårtor. Skapandet börjar redan i höst och under februari 2016 visas alla fantasifulla tårtor upp på N3.

Jag äger Trollhättan!

Framtidens Trollhättebor, förskola till årskurs 3, målar sina egna ”selfies”, självporträtt som kommer staden. Ett kreativt, färgglatt inslag i det offentliga rummet som invigs i juni.
Ämnen: Bild och historia

Någon gång i framtiden…

Barn i årskurs 4 till 6 får vara med om ett skrivarprojekt där de ska fantisera om framtiden. Alla texter samlas digitalt, tillgängliga för alla som vill läsa. Releasen planeras ske i samband med att Bokmässan i Göteborg sätter fokus på böcker och läsande. 
Ämnen: Svenska, hemspråk, historia

Tomorrow Channel

Ungdomar i årskurs 7 till 9 ska använda digitala medier som uttrycksform och fylla en Youtubekanal med filmer om framtidens Trollhättan. Varje årskurs tilldelas en kommunal förvaltning som blir skådeplats för filmen. Genom intervjuer och faktainsamling ska eleverna lära sig mer om sin förvaltning för att sedan spela in en film om hur den förvaltningen kan se ut i framtiden. Action, drama, komedi, science fiction med flera, genren är valfri. Filmerna laddas upp på Youtubekanalen som öppnas i november 2016.
Ämnen: Svenska, SO, bild 

N3 Kulturbyrå

Barn och unga har rätt att ta del av konst- och kulturupplevelser av god kvalitet. N3 Kulturbyrå verkar i förskola, grundskola och särskola för att alla barn i Trollhättan skall ges denna möjlighet. Vi erbjuder skapande inom film, dans, drama, skrivande, bild & form, musik och utomhuspedagogisk verksamhet. Våra pedagoger arbetar tillsammans med den ordinarie skolpersonalen. www.n3trollhattan.se

Senast granskad: 2016-05-25 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)