Maria Dutton

Maria Biryukova-Dutton visar akrylmålningar med motiv från välbekanta trollhättemiljöer. Vernissage 7 september kl. 18.00 med lokala rockbandet Blue Penny.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

7-24 september
Vernissage 7 september kl 18.00
Folkets Hus Kulturhuset, Konstpool, våning 2.

Maria Biryukova-Dutton är en brittisk-rysk konstnär som för närvarande bor i Trollhättan. Efter en karriär inom grafisk design har hon nu återvänt till sina konstnärliga rötter och har vid flertalet tillfällen ställt ut i London. Maria jobbar framförallt med akrylfärg men väver in andra element för att skapa sin egna unika minimalistiska stil. Från sin studio på toppen av Swedenborg center har hon en av de bästa vyerna över Trollhättan som ger inspiration till hennes motiv men hon tar gärna med sig sitt skissblock över en kopp kaffe vid slussarna eller på Strandgatan och låter sig influeras.

Marias nya utställning “20 stories about Trollhattan” är ett resultat av hennes upptäckter av Trollhättan och dess invånare under de senaste fyra åren. Varje målning av Trollhättan är medvetet gjord i olika stil, med olika teknik. Förutom vyer från Trollhättan visar utställningen också ett urval av målningar från projektet ”Underbara Qvinnor” och svartvita stiliserade bilder.

www.mariadutton.com

Senast granskad: 2016-09-01 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)