Jenny Mårtensson

Jenny Mårtenssons akvarellmålningar är fantasifullt inspirerade av Trollhättan med älvrummet, myterna, dramatiken och skönheten. Vernissage 9 november kl. 18.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

9-22 november
Vernissage 9 november kl. 18.00
Folkets Hus Kulturhuset, Konstpool, våning 2.

Där orden tar slut tar bilderna vid. Att berätta och uttrycka genom ord har färgat mitt liv både professionellt och privat. Fantasi är en drivkraft och texterna har lekt sig fram till det jag velat säga. Men med duktighetskomplex och stress sinade lusten till leken med språket. Kvar fanns sorg och tomhet. Så en ljum sommardag för tre år sedan, vid ett torp, på en brygga i en svartblank sjö, djupt inne i en dalsländsk skog, långt från prestationskrav och vardagsångest, kom bilderna. Hade slängt med en låda akvarellfärg (kvar från 80-talets tafatta försök) i packningen och började måla. Lekande, kravlöst, enkelt och helt fri från egna eller andras förväntningar. Jag njöt, blev helt absorberad och i den friheten har jag fortsatt måla, måla och måla.

Jag har deltagit i ett par samlingsutställningar med ord och bild, men det här är första gången jag visar upp mitt måleri i en separat utställning. Trollhättan är min hemstad, här är jag född och efter en tillvaro med oräkneliga flyttar, är det här jag lever och målar. I älvrummet med fallen, skogen, älven, branterna, trollen, myterna, sagorna, dramatiken och skönheten, älskar jag att vandra och att sitta och måla. Tittar man noga, eller kanske snarare lite så där nonchalant frimodigt, finns omgivningen i mina bilder. Blandat med känslan av att leva, på ont och på gott, på jorden och i drömmen. Känslor och tankar som slinker förbi orden, men som dansar i färgen och genom formen. Låt livet flöda! - Jenny Mårtensson

 

Relaterad information

Bilden visar endast ett utsnitt ur Jenny Mårtensson målning.

Senast granskad: 2016-09-01 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)