Familjeturer med Lilla Cykelorienteringen

Cykelturistveckan har kommit till Trollhättan och självklart kan även trollhättebor vara med. Under veckan arrangeras Lilla Cykelorienteringen, kortare cykelturer för hela familjen. Gratis att vara med och utlottning av fina priser.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Ta med cyklarna och var med på Lilla Cykelorinteringen där er familj upptäcker Trollhättan och har chans att vinna fina fikapriser. 

Måndag 1 augusti, tisdag 2 augusti, torsdag 4 augusti och fredag 5 augusti mellan kl. 10-14 hämtar ni ert startkort på Folkets Park eller på turistbyrån i Trollhättan.

Varje dag erbjuder en rolig tur på ca 5 km med 5 stopp där ni svarar på kluriga frågor. Senast kl. 16.00 ska ni lämna in startkortet på Folkets Park för att vara med på utlottningen av fina "fikapriser". 

Det är kostnadsfritt att vara med och ni får gärna cykla varje tur. 

Cykla med i kortegen

Onsdag 3 augusti start kl. 10 Folkets Park

Hjälp till att hylla cyklandet genom att vara med i kortegen. På onsdag cyklar alla cykelturister genom Trollhättan i en stor kortege och trollhättebor är varmt välkomna att ansluta. Starten går kl. 10.00 från Folkets Park men du kan också ansluta längst vägen.

Från Folkets Park går kortegen över järnvägsbroarna, förbi Stridsbergsområdet och skateboardparken, vidare förbi Källstorp och ner över Klaffbron där kortegen inviger den nya cykelbarometern som Trollhättans Stad installerat. Kortegen fortsätter sedan längst Gärdhemsvägen och svänger av till höger vid Nils Ericsonsgymnasiet och fortsätter bort mot Göteborgsvägen via Karlstorp. Den följer sedan Göteborgsvägen ner till Erik Karlssons rondell vid Innovatum och sedan Drottninggatan upp till stadshuset, Högskolan Väst vidare till Resecentrum och tillbaka till Folkets park.

Kortegen beräknas ta cirka en timme. 

Upptåg med Joxelina

Familjeföreställning

Onsdag 3 augusti kl. 14.00
Spikön

Joxelinas bästa vän är hennes cykel. Tillsammans med Cykel känner hon sig fri och glad. Det är bara så hemskt och sorgligt då alla bilar förstör så många möjligheter att susa fram i frid och fröjd. 

Hon önskar så att alla vill unna sig själva, sina nära och kära att få andas frisk luft och uppleva den glädje och frihet som kan väckas till liv på en Cykel. Hon önskar möta Er alla i vindens susande sång svepandes längs kinden och tillsammans sprida miljövänlig Värme och Energi, jordnära Sång och Trolleri. 

Relaterad information

Arrangör är Cykelfrämjandet Trollhättan Vänersborg i samarbete med Visit Trollhättan Vänersborg och Trollhättans Stad. 

Senast granskad: 2016-08-01 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)