Premiär för Trollhättans Formare

Den 11 november är det premiär för kortfilmerna om Trollhättans Formare. Till premiären bjuds alla medverkande in, men det finns också ett antal platser att boka för intresserade trollhättebor. Välkommen att boka din biljett!

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Affekt film firar Trollhättan 100 år med att lyfta fram sex starka personligheter som varit med och format Trollhättan fram till 1916. Kortfilmsserien är ett samarbete med Studiefrämjandet och Trollhättans Stad och filmerna är inspelade runt om i Trollhättan med trollhättebor både framför och bakom kameran.

Ida Mellgren är filmernas huvudperson och det är i hennes fotoatelje som vi lär känna Gustava Melin, Gunnar W. Andersson, Betty Back, Magnus Åberg och Annie Wallén. Önanupproret skildras också.

Under nio dagar i maj spelades filmerna in i miljöer som Vårviks Gård, Villa Elfhög, Forngården och Munthers Båtbyggeri. Pumphuset gjordes om till Ida Mellgrens fotoateljé.

Den 11 november kl. 19.30 är det premiär för filmerna på Folkets Hus Kulturhuset. Medverkande och samarbetsparter bjuds in, men ett begränsat antal platser finns också tillgängliga för trollhättebor som vill komma.

Klicka här för att boka din biljett till premiären för Trollhättans Formare.

Du kan max boka 2 biljetter. Först till kvarn gäller!
Klädkod för premären är kostym/klänning/kjol.

Efter premiären kommer det vara möjligt för företag, organisationer och föreningar boka visningar genom Affekt film. Mer info om detta kommer efter premiären.

Klicka här för att se trailern för Trollhättans Formare

Senast granskad: 2016-11-10 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)