Populär Pippifestival

Den 12-13 november flyttar Pippi in, inte bara i Villa Villekulla, utan i Folkets Hus Kulturhuset och på Trollhättans huvudbibliotek.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Att Pippi Långstrump är en av våra mest älskade sagofigurer märktes tydligt när biljetterna släpptes till Kultkompaniets Pippiföreställning. Den första föreställningen sålde slut på bara några timmar och trots tre extrainsatta föreställningar är varenda plats bokad! Festivalen arrangeras av Trollhättans 100-årsjubileum tillsammans med Trollhättans Riksteaterförening och Folkets Hus Kulturhuset. 

Pippi Långstrump flyttar in

Tommy och Annika längtar efter att någon ska flytta in i Villa Villekulla. Men de tror knappt sina ögon när de träffar Pippi som har hästen Lilla Gubben och en apa som heter Herr Nilsson. I första akten blir det polisjakt när Kling och Klang ska ta med Pippi, Starke Adolf brottas ner och tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom kommer på besök.

I andra akten bär det av till Söderhavet tillsammans med pappa Efraim. En föreställning med massa glädje, spänning, sång och dans. Härligt färgglad scenografi, medryckande musik och garanterat glada miner efter föreställningen.

Dessutom kommer Clownen Daniel på besök under lördagen och i biblioteket är det sagostund.

Högläsning Pippi Långstrump

Sagostund på huvudbiblioteket för barn 3-6 år och deras vuxna.
Lördag 12 november kl. 12.00 och 15.00
Fritt inträde. Ingen anmälan. Välkomna!

www.trollhattan.fh.se

www.bibliotek.trollhattan.se

Senast granskad: 2016-11-11 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)