Ny skulptur lagom till nytt år

Lagom till jubileumsåret har Kultur och fritid installerat en ny skulptur. På Strömkarlsbron står det nya konstverket som kommer ljussättas på nyårsafton.

Person
KulturchefChrister Olsson 0520-49 78 75
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Skulpturen har namnet "Ström" och är skapad av skulptören Ian Newbery. 

Ian Newbery kommer ursprungligen från England, Northampton, men har bott i södra Sverige sedan 80-talet. Newberys skulpturer finns i samlingar och på museer runt om i världen. I början av 2000-talet mottog Newbery ett prestigefullt pris på Guilin international sculpture competition i Kina. Han har även vunnit 1a pris på Takamatsu International Stone Sculpture Competition i Japan och fick möjligheten att göra en utomhusskulptur för staden. 

Den nära 4 meter höga "Ström" i granit har placerats på Strömkarlsbron med det vackra strömmande vattnet och kraftstationen som bakgrund.

På nyårsafton kommer skulpturen kunna ses i nytt ljus på promenaden ner mot Hojumstunet och fyrverkeriet. Trollhättans nyårsfirande är jubileets första programpunkt som bjuder kulturpromenad med musik och historia mellan kl. 14-16, fina ljussättningar längs Åkerbergsvägen och invigning av ny belysning på Spikön. 

Senast granskad: 2015-12-03 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)