Maria Dutton ställer ut genom Mitt Drömprojekt

Onsdag 7 september kl. 18 är det vernissage för Maria Duttons målningar i Folkets Hus Kulturhuset. Maria är först ut av de fem skapande trollhättebor som sökte till Mitt Drömprojekt med idén om en egen utställning.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättan 100 år firas med delaktighet. Genom Mitt Drömprojekt har privatpersoner fått möjligheten att söka stöd för att förverkliga sina idéer. Maria är en av fem lokala konstnärer som kommer ställa ut på Folkets Hus Kulturhuset under hösten. Den 7 september inleds hennes utställningsperiod med vernissage där det bjuds på alkoholfritt bubbel, musik, och målningar såklart.

Maria Biryukova-Dutton är en brittisk-rysk konstnär som för närvarande bor i Trollhättan. Efter en karriär inom grafisk design har hon nu återvänt till sina konstnärliga rötter och har vid flertalet tillfällen ställt ut i London. Maria jobbar framförallt med akrylfärg men väver in andra element för att skapa sin egna unika minimalistiska stil. Från sin studio på toppen av Swedenborg center har hon en av de bästa vyerna över Trollhättan som ger inspiration till hennes motiv men hon tar gärna med sig sitt skissblock över en kopp kaffe vid slussarna eller på Strandgatan och låter sig influeras.

Marias nya utställning “20 stories about Trollhattan” är ett resultat av hennes upptäckter av Trollhättan och dess invånare under de senaste fyra åren. Varje målning av Trollhättan är medvetet gjord i olika stil, med olika teknik. Förutom vyer från Trollhättan visar utställningen också ett urval av målningar från projektet ”Underbara Qvinnor” och svartvita stiliserade bilder.

På vernissagen spelar det lokala rockbandet Blue Penny. 

Utställningsperiod 7-27 september. Lokal: Folkets Hus Kulturhuset, våning två.

www.mariadutton.com

Kommande utställningar

Adnan Alwardi

Adnan Alwardi ställer ut målningar i bland annat akryl och akvarell. Vernissage 28 september kl. 18.00

Åsa Johansson

Åsa Johanssons fotografier av kraftledningar har blivit hennes fokus i jakten efter platsen själ. Samtidigt visar Andreas Börjesson Trollhättans natur. Två fotoutställningar i en. Musik och läsningar på vernissagen 22 oktober kl. 14.

Andreas Börjesson

Andreas Börjesson visar spektakulära fotografier av Trollhättans natur. Ställer ut tillsammans med Åsa Johansson. Vernissage 22 oktober kl. 14.

Jenny Mårtensson

Jenny Mårtenssons akvarellmålningar är fantasifullt inspirerade av Trollhättan med älvrummet, myterna, dramatiken och skönheten. Vernissage 9 november kl. 18.

Senast granskad: 2016-09-01 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)