Kristian Anttila i Hamnmagasinet

Höstens bonusprogram med gratis konserter i Hamnmagasinet avslutas med en akustisk spelning med Kristian Anttila den 1 december. Anttila är aktuell med albumet Rum 4 Avd. 81.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Efter sommarens succé med Dinkytown Summer Edition, musik vid kanalen, satsar vi på ett bonusprogram i Hamnmagasinet i form av "Dinkytown Autumn Edition". Under hösten har Trollhättan 100 år tillsammans med N3 och City Trollhättan bjudit på två konserter och nu väntar till den tredje och sista spelningen.

Kristian Anttila kommer till Hamnmagasinet på Strandgatan med nytt material. ”Rum 4, Avd. 81” är Kristian Anttilas första helt akustiska skiva. Anttila, som debuterade 2003, har från sina sex album haft otaliga P3-hits och är en av Sveriges flitigast turnerande artister.

När och var?

Torsdag 1 december kl. 19.00
Hamnmagasinet, Strandgatan 30.
Ingen anmälan. Fri entré. Enklare fikaservering finns.
Varmt välkommen! 

Här kommer en hälsning från Kristian;

”Hej! Kristian Anttila heter jag. Jag är man. Jag är 36 år gammal. Jag sjunger och spelar gitarr. Jag vet att det är dåligt men nu är det så. Det var liksom det som fanns tillhands. Jag blir glad när jag sätter mig med gitarren. Jag tycker det låter fint som det gör. Jag behöver inte härma mina idoler längre. Det kommer av sig självt. Dom här 9 låtarna spelade jag in i all sin enkelhet så att Jakob och Sonja kunde få höra. Det lät så raspigt över telefon tyckte dom. Det blev väldigt fint tyckte dom också och sa att alla borde få höra. Mmm så här har ni. Och egentligen kanske inte en gitarr hade behövts. En benflöjt hade räckt. Eller en kokosnöt. Ett sus i bakgrunden. Nåt litet sällskap åt orden bara för det är vad denna skivan handlar om; Orden. Jag är en stor poet nämligen. Detta faktum har tidigare skymts av rökmaskiner, rövarliv och elgitarrer. Denna gången har jag städat bort allt sånt bös man mest brukar använda för att försöka bli rockstjärna.

Men vad är då Rum 4 Avd. 81? Jo, jag hamnar där ibland. Särskilt mycket då jag skrev dom här låtarna. På Avdelning 81 blir man inlåst utan sladdar och vassa saker. På kudden ligger det tandkräm och tandborste. Personalen är snälla i början och ger en lite filmjölk och en näve lugnande vita och röda tabletter om man kommer sent på natten som jag brukar göra. Sen är det meningen man ska vila. Jag är dålig på det men försöker så gott jag kan. Utöver att vara tyst och titta på tråkiga tv-program så skrev jag mycket den senaste vändan. Om gråa kråkor. Om livet som pågår medan man väntar på sådant som aldrig händer. Om vykortsdrömmar. Om klockorna som aldrig slutar ringa in en. Med lite stöd och uppmuntran av mina vänner blev det tillslut en skiva. När jag tänker efter är den nog inte till för alla. Det gör inget. Väldigt få hoppas jag på sätt och vis. Den är ju bortanför svart. Tvär. Enkel. Rå. Oresonlig. Hopplös. Hoppas ni gillar den. Eller inte. Varsågoda.”


Senast granskad: 2016-11-28 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)