Jag äger Trollhättan!

Konstprojekt med Trollhättans elever 6-9 år invigs på Nationaldagen.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Om du varit i centrum denna veckan kanske du lagt märke till att allén blivit ovanligt färgglad. Det är utställningen av konstprojektet Jag äger Trollhättan! som kommer på plats inför invigningen på Nationaldagen.

Jag äger Trollhättan! är ett av N3 Kulturbyrås 100-årsprojekt som involverat över 2000 barn 6-9 år på Trollhättans skolor. N3 har tillhandahållit materialet och eleverna har sedan tagit sig an uppgiften att måla sitt självporträtt. Vissa har valt att utgår från ett foto medan andra målat fritt ur fantasin. 

Cityvärdarna på City Trollhättan har monterat upp ungefär en tredjedel av konstverken och de verk som eventuellt inte hinner upp innan invigningen kommer på plats under nästa vecka.

Välkommen invigning!

På Nationaldagen kl. 15.00 invigs utställningen av Monica Hansson, kommunalråd. Då spelar också Missionskyrkans Symphonic Band/Metalls musikkår. Gemensam avmarsch under ledning av musikkåren kl. 15.40. 

Projektledare för Jag äger Trollhättan! och de övriga projektet N3 Kulturbyrå gör under Trollhättans 100-årsjubileum är Marie-Louice Zainali.

Nationaldagen i Trollhättan 2016

Välkommen att fira Sveriges Nationaldag 2016 i Trollhättan. I år arrangeras firandet på Spikön och i Sjuntorp. Jorge Pereira får pris som Årets brobyggare, prisutdelningen sker på Spikön.

N3 Kulturbyrå

Under 2016 planerar N3 Kulturbyrå fyra stora kreativa projekt i stadens alla förskolor och skolor. Nästan 10 000 barn kommer bli delaktiga i Trollhättans 100-årsjubileum.

Senast granskad: 2016-06-03 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)