Inspelning av Trollhättans formare

Nu är inspelningarna igång för kortfilmerna om stadens historiska profiler. Affekt film rapporterar från de första inspelningsdagarna i Pumphuset och Villa Elfhög.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

På bilden ser vi Andreas Olsson, A-fotograf och Carl Olsson, B-fotograf för Trollhättans formare, sex kortfilmer om historiska trollhätteprofiler och händelser. Det är Affekt films som spelar in filmerna tillsammans med Studiefrämjandet under Trollhättans 100-årsjubileum.

Under Kristi himmelsfärdhelgen var det full action under inspelningen av den första filmen om Gunnar W Andersson, entreprenören som säkrade ryssordern.  

Dag 1, den 7 maj, spelades scenerna in då Gunnar besöker Ida Mellgrens fotoateljé. Ida är en röd tråd genom alla filmerna då alla huvudpersoner kommer på besök i ateljen. Här är det Pumphuset på Hjulkvarn som är inspelningsmiljö. 

På Villa Elfhög filmade teamet det hotellrum i Köpenhamn där Gunnar träffade den ryska handelsministern Krasin och förhandlade om ryssordern, en order på 1000 lok till Trollhättan.  

Dag 2, den 8 maj, spelades nästintill hela filmen om fotografen Annie Wallén in i Pumphuset. 

- Vi har haft två maxade inspelningsdagar, fulla av kreativitet och skaparglädje, berättar John Thornblad, regissör, Affekt film. 

Inspelningen fortsätter och nu söker teamet statister 
5 statister som ska spela arbetare i Önanupproret sökes till inspelning den 28 maj. 

Om du vill vara med hör du av dig till johan@affektfilm.se

Senast granskad: 2016-05-11 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)