Gammal brandbil, Stockholms brandförsvar

Historiskt brandbilsrally i Trollhättan

– spännande uppvisning för både stora och små

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Kristi himmelsfärdshelg under jubileumsåret 2016 får Trollhättan besök av ett 30-tal brandhistoriska fordon från hela Sverige.

Detta i form av ett brandbilsrally som arrangeras lördag 7 maj. Rallyt startar vid brandstationen (NÄRF) och går till brandmuseet i Upphärad. Där gör det ett stopp för att sedan i lagom tempo ta sig tillbaka till Trollhättans centrum via Hullsjön. Fordonen återsamlas i Folkets Park innan de i kortege kör upp genom allén och stannar på Drottningtorget.

– Det är lätt att lura sig på namnet rally, det handlar mer om en uppvisningstur som avslutas med en mäktig kortege. Sedan kan besökarna gå runt bland fordonen, kika in och prata med besättningarna, förklarar Trollhättans Stads kulturchef Christer Olsson.

På Drottningtorget kommer det även arrangeras familjeaktiviteter och underhållning tillsammans med City Trollhättan.

– Utan Putte Fredrikssons satsning på Höljebacka Brandmuseum i Upphärad och engagemanget från föreningen Höljebacka Brandmuseums Vänner hade det inte varit möjligt att få hit rallyt. Det är verkligen en unik upplevelse som vi har att se fram emot, säger Christer Olsson, kulturchef, som nyligen var med på Åland för att välkomna rallyt till Trollhättan.

– När vi genomförde rallyt på Åland var det framförallt roligt att se publikens positiva reaktioner, både längst vägarna under rallyt och under kortegen i Mariehamn. Det här är verkligen något spännande för stora som små, avslutar Christer Olsson.

För mer information:
Putte Fredriksson, Höljebacka Brandbilsmuseum tel 070-367 38 03.
Christer Olsson, Trollhättans Stad, 0520-49 78 75.

Press som önskar bilder är välkomna att kontakta Jenny Persson, projektledare 100-årsfirandet, 0733-488 563.

Senast granskad: 2015-09-08 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)