GO INNOVATUM

Den 23 april är det öppet hus på Innovatumområdet med massor av aktiviteter bland annat mässa Xplodera Go Green, SKI-Erg- tävling, musikloppis, ny lekplats, smygkik i Gunnar W Anderssons passage och mycket mer!

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Öppet hus på Innovatumområdet

Trollhättan 100 år flyttar in firandet på Innovatum med eventet GO INNOVATUM. Tillsammans visar aktörerna på området att det är här det händer. Vi lyfter satsningar och eldsjälar som gör världen grönare och sätter fokus på framtiden.

LOVE ANTELL

N3 Stagebox 14.00
Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska sångare. Känd med hela svenska folket blev han i tv-programmet Så mycket bättre 2015.

BYGGNAD 73 med Innovatum – Högskolan Väst – GKN - Kreativa företag

I ett och samma hus hittar du forskning i världsklass, utvecklingsarbete och framtidens företag.

 • Vad kan du göra med en robot? - Ta del av GKNs utvecklingsarbete och deras arbete med morgondagens flygmotorer.
 • Träffa forskare - Högskolan Västs forskaravdelning inom produktionsteknik har medarbetare från hela världen.
 • Besök verkstan – Under ett och samma tak har Innovatum, GKN och Högskolan Väst samlat produktionsutrustning i världsklass och jobbar tätt tillsammans med projekt för framtidens produktionsmetoder.
 • Provkör elbil – Innovatum, Trollhättans Tomt AB och Trollhättans Stad har en elbil som de använder i tjänsten De är ”bilpoolare” så att säga. Testa hur det är att köra en elbil.
 • Hur varm är du? Bli fotograferad med en värmekamera. En teknik som kan användas bland annat för att hitta värme- eller gasläckor inom industrin.
 • Spännande projekt – Ny kunskap, innovation och utveckling sker när människor möts. Innovatum berättar om några av sina utvecklingsprojekt.
 • Best of inkubatorn – Företag växer sig starka i Innovatums uppstartsmiljö. Ta del av framgångssagorna.
 • Kreatörer in action - Möt några av företagen som har sitt kontor i mötesplatsen ACT "All Creators Together":
  Från foto till färdigretuscherad bild - se hur fotografen Andreas Olsson jobbar med bilder.
  Trickfilmning - Affekt film tar dig med in i filmens magiska värld.
  Köp en lokalproducerad barnbok om fiskar - Niklas Andersson gjorde slag i sin dröm och började skriva barnböcker om fiske. Nu sköter han både utgivning och distribution.
  Testa Trilos utbildningsappar för barn. Kom in och testa spel och hur din röst kan låta som en karaktär i ett spel. 


N3 ÖPPET HUS

N3 mötesplats för ung kultur, fem våningar där allt möjligt inom kultur ryms under samma tak.

 • Vån 1: Livemusik. Info Paletten & Upptakten. Prata med de kreativa coacherna. Info Ungdomspengen. Muminutställning i Whitebox. Blockhättan prisutdelning i Stagebox. Prova Stråkinstrument i orkestersalen. Musikloppis i Blackbox! Vårstäda i din musikgarderob. Bord finns på plats för säljare, först till kvarn, ingen kostnad. 
 • Vån 2: Testa stopmotion och gör en filmsnutt. Filma framför green screen. Pyssla till dockteater eller stopmotionfilm. Besök Studio A. Ensembler spelar hela dagen.
 • Vån 3: Prova-på oboe, trumpet, trombon, horn, tvärflöjt, piano, saxofon, slagverk, dragspel, klarinett, gitarr, suzuki-gitarr, suzuki-fiol, blockflöjt, tuba. Minecraftutställning.
 • Vån: 4 Prova dans, elgitarr, elbas, marimba, teater, cirkus.
  ”Den lekfulla byrån” 13.00. Ett musikaliskt äventyr i en magisk värld med Magdalena Palm och Sofie Ericsson. För de lite mindre barnen och för de som har barnasinnet kvar. 


KREATIVA GYMNASIET LJUD OCH BILDSKOLAN

Bli fotograferad gratis av Ljud och bildskolans duktiga medieelever och kolla in elevarbeten inom film, media, foto, musik och spel. LBS bjuder på våfflor och saft!

PROVA INNOVATUMHALLEN

Provspela badminton i den nyöppnade hallen på Innovatum. Trollhättans Badminton lånar ut racket och boll. Caféserveringen är öppen liksom racketshopen med fina erbjudanden.

FÖRHANDSTITT GUNNAR W ANDERSSONS PASSAGE

Var bland de första som får en skymt av de nya luftiga kontoren som omger Gunnar W Anderssons passage, en ny gata namngiven efter en av Trollhättans första entreprenörer. Titta närmare på hur långt Trollhättans Tomt AB kommit med bygget, och få svar på dina frågor. Tomt AB berättar om sitt aktiva miljöarbete och den senaste satsningen på återanvändning av industribyggnader från förra sekelskiftet. 

INVIGNING AV LEKVALEN VID INSIKTEN

Invigning av Insiktens lekplats. En 15 meter lång val bjuder på överraskningar!
Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson inviger 11.00 och därefter öppnar serveringen och tipspromenaden.

 • Få napp i fiskdammen 11.30 & 13.30
 • Roliga tävlingslekar 12.00 & 14.45
 • Musikframträdande 12.30 & 14.00

OBS! Svängbron är öppen hela dagen så du kan lätt promenera mellan Innovatum och Insikten.

FILM VÄST - STUDIO FARES

Kika in i Film Västs stora Studio Fares som invigdes hösten 2004. Den är den näst största s.k. soundstage studion i Skandinavien och har hyst många svenska och internationella produktioner ex Melancholia, Monica Z, Min så kallade pappa, Mammut. Film Väst är på plats och svarar på frågor.

KONSTHALLEN TROLLHÄTTAN

Passa på och besök Jubileumsutställningen 100 år genom 100 bilder och digitala utställningen Vägen hit.

UTFÖRSÄLJNING REMEMBER ME

Rensar ut provkollektioner och utgångna produkter. Allt från högtalare, jackor, tröjor och sängkläder, till solglasögon, väskor och köksartiklar.

SAAB BILMUSEUM

Besök den nya utställningen ”Bilismen” som på olika sätt speglar bilsamhällets framväxt, bilens betydelse för människor och samhällsutvecklingen samt bilen roll i dagens samhälle och i framtiden. 

Dessutom bildelsloppis utanför museet. Har du något du vill bli av med i garaget - nu har du chansen. Kom med din bil och öppna bagageluckan. Ingen avgift. Allt i återanvändningens tecken!

Filmvisning ”Bike vs Cars” kl. 11.45 i Filmsalen Saab Bilmuseum.
Fredrik Gerttens film skildrar dagens samhälle i en global kris: städer där all yta tas upp av bilar, ett ständigt växande, smutsigt, bullrande trafikkaos. Mot dem står cyklisterna som vägrar sluta cykla trots att allt fler dödas i trafiken. Rätt eller fel? Kom och diskutera med oss i anslutning till filmen.

ARENA ÄLVHÖGSBORG INNOVATUM

”Go watt´s” – Var med och samla watt för välgörande ändamål. En kul och svettig aktivitet som ökar förståelsen för sambandet mellan miljö, energi och kraft.
Utomhus utanför entrén:
11.10 - SKI-Erg-pass. Öppet för alla! (8 pers) 
13.00 - SKI- Erg tävling 30 sek (Peter Pusa Andersson)
14.00 SKI- Erg-pass– Öppet för alla. (8 pers)
14.30 SKI-Erg-tävling 30 sek (Peter Pusa Andersson)
Samtliga pass på Arena Älvhögsborg Innovatum samlar watt mellan 11-16.

Föranmälan till passet via www.arenaalvhogsborg.se eller 0520-470370.

TURISTBYRÅN

Välkommen in till Visit Trollhättan Vänersborg och få tips på besöksmål i området.

BYGGNAD 74

Möt några av företagen som har kontor i detta hus, bl.a. NyföretagarCentrum som finns på plats i foajén och presenterar sin verksamhet samt i mån av tid erbjuder drop-in rådgivning kl. 11-12 och kl. 14-16.  Passa på att dessutom kika in i Nova Mat och Mötens konferensrum.

SALONG INNOVATION

Salong Innovations vision är att jobba med hög kvalitet och service inom hårmode i en harmonisk och stimulerande miljö på ett område som andas framtid, utveckling och optimism. Välkommen in.  

PRIMAPRAKTIKEN

Fästingsäsongen närmar sig. Vi har öppet för rådgivning och vaccination mot TBE - drop in. Alla är välkomna. Kostnad för vuxna 330 kr och för barn 310 kr. Ta gärna med vaccinationskort om du är vaccinerad tidigare.

ÄTA & FIKA - NOVA MAT OCH MÖTEN

Ekolunch i Nova restaurang: pannbiff på ekologiskt svenskt nötkött med löksky och rostad ekologisk potatis alt grönsaks- och böngryta smaksatt med chili serveras med ris.

Vegetarisk wrap, vegetariska nudlar och hembakt fika i Nova caféer. 

ÄTA & FIKA - SLUSSCAFÉET

Säsongspremiär för Slusscaféet. Öppet kl. 11 till sent. 

XPLODERA GO GREEN PÅ SCIENCE CENTER

Mässan som sätter fokus på redesign, recycle och re-use. Inspireras av föreläsningar, skapa i workshops och botanisera bland 30-tal utställare som säljer produkter i återvunnet material. I år är Xplodera Go Green en del av GO INNOVATUM och det här är ett litet smakprov på innehållet.

 • Föreläsning och workshop med Bea Szenfeld en av Sveriges främsta modeskapare och kreatör till Lady Gaga. Auditoriet, Saab Bilmuseum 13.00 (Insläpp 12.30).
 • Vi utforskar ”Dumpstring” som handlar om att leta igenom containrar efter sådant som någon har slängt, men som går att använda. Andreas Jakobsson frilansjournalist har levt i två år på mat som andra slängt. Andreas ska föreläsa och laga mat av det han hittat. Vi kommer att få många tips om hur vi kan undvika att slänga mat. Köket i science center 11.30. 
 • Skrotorkestern från Malmö spelar på egengjorda instrument. Science center 12.45
 • Modevisning i N3 Stagebox 11.30 och 15.00
 • 30-tal utställare
 • Och mycket mer!

Du följer Xplodera GO Green på: facebook.com/xploderagogreen

Fri entré till Innovatums science center och Saabs bilmuseum hela dagen. Alla föreläsningar och workshops är gratis. Först till kvarn...

Klicka här för karta över området

Relaterad information

På kvällen den 23 april startar Den Blå Natten Jubileumsspecial. Läs mer i programmet i menyn till vänster. 

Senast granskad: 2016-04-22 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)