Förskolor firas med sagobok

Som en del av jubileet delar Trollhättans Stad ut den nyutgivna lokala sagoboken "Så fick Trollhättan sitt namn" till alla förskolor.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Sagoboken, som också är en målarbok, är skriven och illustrerad av trollhätteborna Jeannette René De Vreede och Nina Johansson. Formgivningen har Eva Zsuppan gjort.

Själva sagan kom till på 70-talet och har berättats många gånger av författaren sedan dess.

- Jag har läst sagan sen 1977 då jag började på Guldvingens förskola och jag berättar den fortfarande när jag möter barn. Bland annat har barnen på förskolan i Hässelby, där mina barnbarn som är 5 år går, fått höra sagan och nu vill de komma hit och besöka staden där trollen bor, berättar Jeannette.

Men det är först nu som Jeannette René De Vreede förverkligat sin idé om att ge sagan en form. Under jubileumsåret har de tre kreatörerna arbetat fram illustrationerna och formatet på boken som alltså inte är en traditionell sagobok utan också en målarbok. 

- Jag ville ha en speciell layout eftersom jag vill att barnen ska vara aktiva även vid sagoläsning och få en upplevelse som även stimulerar fantasin och kreativiteten, förklarar Jeannette.
 
På fredag 14 oktober arrangeras bokutdelning på Trollhättans huvudbibliotek dit pedagoger från kommunens förskolor och pedagogisk omsorg bjudits in att hämta en bok per avdelning. Författaren själv och illustratören Nina Johansson är på plats och berätta mer om bokprojektet.
 
På lördag 15 oktober arrangerar Trollhättans huvudbibliotek en sagostund då Jeannette René de Vreede själv berättar sin trollsaga om hur Trollhättan fick sitt namn. Passar allra bäst för barn i åldern 4-6 år.
 
Så fick Trollhättan sitt namn -
Sagostund på biblioteket


Lördag 15 oktober kl 11.00 och kl 13.00

Huvudbiblioteket, Scenrummet
Ingen föranmälan, alla välkomna!

Senast granskad: 2016-10-10 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)