Födelsedagskalaset - Lördag

Den 20-21 augusti firar vi hundraåringen med ett stort kalas dit alla är inbjudna. Lördagen blir en härlig folkfest med stor föreningsmässa, invigning av nya ”Macken”, lokala band, Galenskaparna, Jill Johnson, Doug Seegers och Darin på Drottningtorget!

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

20 augusti

Plats: Gågatan/Kungsgatan, Drottingtorget, Polhemsplatsen, Betty Backs park, Olof Palmes gata, Maria Alberts park, Högskolan Västs gångstråk osv.
Tid: Kl. 11- ca 23.00
Fri entré!
Gratis parkering på Högskolan Väst under lördagen.

Föreningsmässa med över 100 föreningar!

Sport, kultur, religion, djur, friluftsliv, vad är du intresserad av? Kom och träffa Trollhättans föreningsliv. Över 100 ideella föreningar bjuder på uppvisningar, prova-på-aktiviteter, bildvisning, musik och information.

När? Lördag 20 augusti start kl. 11
Var? 
Polhemsplatsen: bildsvisning, föredrag, kultur- och hembygdsföreningar. 
Drottningtorget: handboll, basket, fotboll, innebandy, dansuppvisningar och plast-is med bandy, konståkning och allmänhetens åkning!
Gågatan/Kungsgatan: kulturföreningar, intresseföreningar, pensionärsföreningar, idrottsföreningar, religiösa föreningar, hantverks- och skapandeföreningar etc.
Betty Backs park: kampsport, fäktning, boule och Friskis & Svettis. 
Högskolan Västs torg: motorsport, gymnastik, brottning, rodd, tennis, skytte.
Maria Alberts park: ponnyridning, rallybana för hundar, kaninhoppning, tömkörning med ponny, scouter.

Stolta sponsorer

Möt några av jubiuleumsårets 100 sponsorer och partners som ställer ut på Olof Palmes gata under lördagen.

Bildvisningstält på Polhemsplatsen

Innovatum och föreningar visar bilder och filmer från Trollhättan. 

Kl. 11.00 Innovatums bildarkiv
Kl. 12.00 Gärdhems Hembygdsförening
Kl. 12.30 Trollhätte Gillet
Kl. 13.00 Trollhättans Smalfilms- o Videoförening
Kl. 13.30 Föreningen Trollhättebor
Kl. 14.00 Backstugans Vänner
Kl. 14.30 Trollhättans Fotoklubb
Kl. 15.00 Strömslundsf./Vassända Naglums Hembygdsf.
Kl. 15.30 Flundre Hembygdsförening

Jazztält på Spannmålsgatan

Kom och lyssna på jazzmusik med lokala band under dagen. Du kan också ta med ditt instrument och vara med och jamma!

Dansuppvisningar på Drottningtorget

Föreningar visar upp olika danser vid några tillfällen under dagen.

Kl. 11.00 Linedans med SKPF
Kl. 11.30 Sjuntorps Folkdanslag
Kl. 12.00 Dansverket & Trestads dansare
Kl. 14.00 Dansverket & Trestads dansare
Kl. 15.00 Sjuntorps Folkdanslag

Lokala band och körer

Studieförbunden bjuder på ett blandat lokalt scenprogram med rapp, pop, folkmusik, dans och körsång.

När? Lördag 20 augusti kl. 11-16
Var? Gågatan, korsningen Kungsgatan - Olof-Palmes gata, Fri entré

Kl. 11.00 Mayday är Linnea, Amanda, Matilda och Mia som spelat instrument sedan mellanstadiet och intresset för musiken förde dem samman. Mayday spelar pop- och rockcovers. Arr: ABF

Kl. 11.45 En salig blandning är ett gäng som spelar och sjunger med känsla och inlevelse. När de framträder visar de musikalitet och en stor portion glädje. Arr: Vuxenskolan

Kl. 12.30 Ella & Ezgi från projektet F.U.S.E, där deltagarna får lära sig breakdance, musikproduktion, rapp, poesi, visar hur grymma de är på att rappa. Arr: Bilda

Kl. 13.15 Spelmän på scen är ett gemensamt framträdande av Spelmanslaget Troll-Packet och Troll-Ringens Spelmanslag. Svensk folkmusik med nyckelharpor, fioler, dragspel, gitarr och bas.Arr: NBV

Kl. 14.00 Syskonringen står för glädje, kärlek och gemenskap! Kören har funnits i 30 år och är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, FUB och Sensus. Helt enkelt Trollhättans svar på "Glada Hudik". Arr: Sensus

Kl. 14.45 Sociala Kören startade -86 som en arbetsplatskör på socialförvaltningen. Från att varit en liten grupp har de nu nära 60 medlemmar. En blandad kör som sjunger Bellman, Taube, Gärdestad med mera. Arr: Studiefrämjandet

Kl. 15.30 Dansuppvisning med barn, ungdomar och vuxna i olika dansstilar. Jazzdans, showdans, dansmix, dancehall och mycket mer när både ledare och kursdeltagare uppträder. Arr: Medborgarskolan

Invigning av nya Macken-lekplatsen

I Maria Alberts park blir det särskilt festligt för alla barnfamiljer. Kom och premiärlek på nya, fina macken-lekplatsen. Anders och Claes Eriksson inviger och skriver autografer.Trollhättans Stad och Trollhättans Tomt AB visar en utställning från bygget, bjuder på barkisbuffé och ordnar tipspromenad. Trollhättan Energi bjuder på tårta så långt bitarna räcker och provkörning av biogas(el)bilar för små förare. Alla barns och föräldrars favoriter – Det Stora Sångkalaset, sjunger och showar. Dessutom spelar Trollhättans Stadsmusikkår och flera föreningar är på plats i parken med djur och roliga aktiviteter.

När? Lördag 20 augusti start kl. 11
Var? Maria Alberts park, Fri entré

Kl. 11.00 Invigning med Monica Hanson och Anders och Claes Eriksson
Kl. 12.00 Trollhättans Stadsmusikkår
Kl. 13.00 Det Stora Sångkalaset

Första smällen på Mars

Nu börjar nedräkningen för att kunna bo på Mars. Eidar bygger 177 hyresrätter vid Trollhättans resecentrum, en halvtimme ifrån Göteborgs innerstad. Kom och var med på första spadtaget, eller smällen i detta fall. Vi smäller så att det ryker och bjuder på godis (Mars, såklart) och information. Hem för framtiden. Välkommen!

När? Lördag 20 augusti kl 13.00
Var? Vid korsningen Kungsgatan/Järnvägsgatan

Musik på Drottningtorget

Galenskaparna är ett efterlängtat inslag i Trollhättans 100-årsjubileum och vad passar bättre på ett kalas än dessa favoriter! Exakt vad Anders och Claes Eriksson tar med sig hem blir en överraskning, men säkert blir det både gamla godbitar och nyare material.

Jill Johnson är en välkänd svensk countrysångerska som blivit folkkär med tv-programmet ”Jills veranda” i Nashville. Det var här hon upptäckte kvällens amerikanska gäst, Doug Seegers. Förra året släppte duon den gemensamma skivan In Tandem, men här i Trollhättan ger artisterna varsin konsert. 

Kalasstämningen håller i sig ända in på kvällen då Darin avslutar lördagens program. Popartisten som slog igenom i Idol är högaktuell och bättre än någonsin med sitt nya material på svenska.

När? Lördag 20 augusti
Var?
Drottningtorget, Fri entré

Kl. 17. 00 Galenskaparna
Kl. 18.30 Doug Seegers
Kl. 20.00 Jill Johnson
Kl. 21.45 Darin 

Karta över kalasområdet

Missa inte att ta del av alla roliga aktiviteter och scenframträdanden under Födelsedagskalaset 20 augusti. Över 100 föreningar är med och ställer ut och de vill gärna träffa Dig!

Invigning av Macken-lekplatsen

Arbetet med den nya fina Macken-lekplatsen i Maria Alberts park pågår för fullt och är snart redo för lek. Så vad passar väl bättre än att inviga den i samband med att Trollhättan ställer till med födelsedagskalas i hela centrum den 20 augusti?

Åk skridskor på kalaset!

Ta med dig skridskorna på lördagens Födelsedagskalas och testa att åka på plast-is. Gripen och Konståkningsklubben visar hur det går till. Dessutom kan du slipa skridskorna i Fritidsbankens tält och prova "slide" hos Skridskoföreningen.

Prova träningspass på kalaset

Ta med dig träningskläderna till lördagens Födelsedagskalas. I Betty Backs park är Friskis & Svettis en av föreningarna som visar upp sig och de erbjuder träning i gröngräset för hela familjen.

Relaterad information

Med reservation för ändringar i tider och program.

Senast granskad: 2016-08-18 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)