Födelsedagskalaset - Söndag

Den 20-21 augusti firar vi hundraåringen med ett stort kalas dit alla är inbjudna. På söndagen invigs det nyrenoverade huvudbiblioteket, nästa förslag för Nya Drottningtorget presenteras och för barnfamiljer visas teaterföreställningen Djungelboken. Dessutom författarbesök och performance med John Court i allén!

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

21 augusti

Plats: Folkets Hus Kulturhuset
Tid: Kl. 11 - ca 18
Fri entré!

Nyinvigning huvudbiblioteket

Trollhättans huvudbibliotek har fått en välbehövlig uppfräschning med nytt golv, ny ventilation, ny belysning, nytt tak, nya hyllor och mycket mer. Barnavdelningen har blivit större och de minsta barnen har fått ett helt nytt rum med pentry, sagoträd och Sagans Skog, ett mysigt läskrypin av barnkulturdesignern Annika Nilsson. En nyhet är också ett scenrum för författarkvällar, öppen scen och föreläsningar.

Kl 11.00 klipps bandet och dörrarna öppnas. I scenrummet bjuds det under dagen på musikalisk boklek för barn samt ändlöst vackra toner av Pardy Hayitian på qanun, ett traditionellt stränginstrument från Mellanöstern och Ahmad Wanli på baglama, ett kurdiskt stränginstrument. På barnavdelningen möter du Disneyfigurer och sagokaraktärer från maskeradgruppen Din magiska dag och Folkuniversitetets estetelever.
När? Söndag 21 augusti kl. 11-18
Var? Huvudbiblioteket

11.00 Invigning
11.00 Konsert med Pardy Hayitian (qanun)
12.45 Konsert med Ahmad Wanli (baglama)
11.45, 13.30, 15.15 Musikalisk boklek med Magdalena Palm & hennes vänner. Barn 2- 6 år.
16.30 Boksignering Morgan Larsson, Majgull Axelsson och Marjaneh Bakhtiari
17.00 Bokrelease Trollhätteberättelser

Familjeföreställning Djungelboken

En familjeföreställning med teatersällskapet Kultkompaniet innehåller alltid massor av musik, stor scenografi och publiken involveras i föreställningen. Djungelboken är inget undantag. Följ med Mowgli på hans äventyr i djungeln tillsammans med Bagheera, Baloo och alla andra djuren i denna alltid lika populära saga.

När? Söndag 21 augusti kl. 12 & 15 - OBS biljett krävs
Var? Folkets Hus Kulturhuset Hebeteatern
Fribiljetter till Djungelboken hämtas i receptionen på Folkets Hus Kulturhuset från den 16 augusti. Max 355 platser per föreställning. Först till kvarn...

Presentation Nya Drottningtorget

Efter den stora medborgardialogen har mer än 1000 trollhättebor tyckt till om de tre förslagen för Nya Drottningtorget. Nu är det dags att presentera nästa steg, ett nytt förslag som kombinerar det bästa från de tidigare. Paul Åkerlund avtäcker förslaget för Nya Drottningtorget och svarar på frågor. Arkitekter och representanter från Trollhättans Stad berättar om processen. 

När? Söndag 21 agusti kl. 14.00
Var? Folkets Hus Kulturhuset, Apollon

Performance med John Court

Live Action kommer till Trollhättan! Konstnären John Court genomför en performance i allén.

När? Söndag 21 augusti kl. 14.00
Var? Utanför Folkets Hus Kulturhuset

Författarsamtal och läsning

Populära svenska författare berättar om sitt författarskap och läser ur sina böcker. 
Majgull Axelsson föddes 1947 i Landskrona och är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Det var med Aprilhäxan hon slog igenom stort och belönades med Augustpriset. 
Morgan Larsson är journalist och författare född 1970 i Trollhättan. Han debuterade 2010 som romanförfattare med Radhusdisco. 2014 kom Det opålitliga hjärtat. Morgan är en välkänd röst i Sveriges Radio.
Marjaneh Bakhtiari, född 1980 i Teheran, är en svensk författare bosatt i Malmö. Hennes debutroman Kalla det vad fan du vill kom 2005 och belönades med En bok för allas litterära humorpris.

När? Söndag 21 augusti kl. 15.00. (Boksignering Kl. 16.30 i biblioteket)
Var? Folkets Hus Kulturhuset, Clio

Hämta biljetter till Djungelboken

På söndagens Födelsedagskalas visas två teaterföreställningar med Djungeboken i Hebeteatern. Biljett krävs. Hämta din fribiljett i receptionen på Folkets Hus Kulturhuset från 16/8. Först till kvarn...

Release 21 augusti: nästa förslag på Nya Drottningtorget

Under sommaren har arkitekterna ritat på nästa förslag av Nya Drottningtorget. Den 21 augusti är det äntligen dags att presentera det!

Performance kryddar söndagens kalas

Årliga Live Action, Europas ledande performance event, kommer till Trollhättan. Under söndagens Födelsedagskalas gör konstnären John Court en performance utanför Folkets Hus.

Framtidsboken är här!

Framtidsboken Någon gång i framtiden innehåller 572 berättelser av mellanstadieelever i Trollhättan.

Relaterad information

Med reservation för ändringar i program och tider.

Observera att det endast är aktiviteter i och utanför Folkets Hus Kulturhuset under söndagen. Ej någon föreningsmässa eller kalasaktiviteter i övriga centrum.

Senast granskad: 2016-08-17 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)