Dinkytown Summer Edition

Nyhet! Musik vid kanalen på fredagar under sommaren.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättan fyller 100 år och med den anledningen lanserar vi en musiknyhet i sommar. På fredagar med start 1 juli bjuds det på gratis konserter vid kanalen.

Satsningen är ett samarbete med N3 och City Trollhättan och ansvarig för musikkvällarna är Kristoffer Hedberg, kreativ coach på N3. 

Scenen för "Dinkytown Summer Edition" är den nya sommarytan nere på Strandgatan vid Hamnkontoret som ingår i Trollhättans Stads arbete med att göra området till ett härligt sommarhäng. I sommar har området också fått nya och fler sittplatser, upprustad beachvolleybollplan, flotte till Spikön med mera. 

Dinkytown Summer Edition

Musik vid kanalen

Fredagar kl. 18.00
Hamnkontoret/Strandgatan 

1 juli – Slowgold

Amanda Werne sjunger med en känsla som få kan mäta sig med och hennes lugnande röst i samklang med musiken får lyssnaren att vaggas in i trygghetens famn. Hennes sånger kan liknas vid poetiska berättelser, känslomässigt uppfyllda med tidlösa historier. Kort och gott, Slowgolds drömska prärierock får publiken att förflyttas till en annan värld.

8 juli – Two Year Vacation

Det perfekta soundtracket till sommaren får du när Two Year Vacation tar ton. Musik fylld av synthslingor och reverbig bas får dig att vilja hoppa på nästa flyg till Västindien och sjunka ner i en brassestol med en paraplydrink i handen och med en stråhatt på ditt huvud. Two Year Vacation har sin bas i Göteborg men har medlemmar från både Vänersborg och Trollhättan.

22 juli – Mattias Hellberg

Mattias har sedan länge haft en given plats i det svenska musiklivet. Genom duon Hederos & Hellberg nådde han ut till en bred massa och han har flertalet soloplattor på sitt samvete. Under åren har han även varit medlem i band så som Nationalteaterns Rockorkester, The Hellacopters och Nymphet Noodlers. Just nu är han högaktuell som gitarrist i Håkan Hellströms band. 

29 juli – Lovisa Samuelsson

Multiinstrumentalisten som blivit belönad med Ted Gärdestadstipendiet, turnérat över hela världen, haft en av huvudrollerna i SVT-produktionen Bastian, skrivit teatermusik och studerat musik på Kuba. Detta är bara några få saker som är värda att nämna när man talar om Lovisa. För två år sedan släppte hon sin debutplatta som togs emot mycket väl utav kritiker och publik. Musiken är en dröms blandning av indiepop, jazz och folk. 

5 augusti – Mira Aasma

Mira Aasma debuterade i december med två singlar och hyllades snart på bloggar och indieradiostationer världen över. Den 19-åriga artisten, med rötter i Göteborg, rör sig sömlöst mellan genrer och uttryck – allt understött av en direkt igenkännlig, stark och fascinerande röst. Vi får ett drömskt ljudlandskap där elektroniska beats och svävande körer möter synthar och gitarrer. 

12 aug – Cajsa Siik

Umeåbördiga Cajsa Siik börjar så sakteliga bygga upp en fanbase världen över. Hennes låtar har kunnat höras i tv-serier som Criminal Minds, The Michael J Fox Show och Degrassi, och jämförelser med andra stora svenska popstjärnor som Lykke Li och Robyn görs ofta utav recensenter. Harmoniska produktioner och en skimrande röst gör att Cajsa sticker ut och stadigt står på egna ben. 

19 aug – Berg & Bedragare

Berg & Bedragare är nu albumaktuella med sin andra skiva. Det skrivna ordet får vara det centrala och de flammande tonerna av country och popgitarrer är det fundamentala. Det finns en stor portion av erfarenhet bland musikerna i Christoffers band. Medlemmarna i bandet rör sig i konstellationer tillsammans med Strängen (Hellacopters), Caravan Kids samt Easy October och har spelat in plattor med både Dan Viktor och Björn Olsson bakom spakarna. Om erfarenheter, tidigare meriter och en vinter i studio och replokal kommer leverera en bra liveupplevelse, det är upp till publiken att avgöra.

Frågor om konserterna?

Kristoffer Hedberg, tel 0706-20 98 00. 

Relaterad information

Under konserterna kommer Strandgatan mellan Magasinsgatan och Spannmålsgatan tillfälligt spärras av för biltrafik. 

Senast granskad: 2016-06-29 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)