Den Blå Natten 2016 -Jubileumsspecial

Upplev älvrummet och fall- och slussområdet i nytt ljus 23-30 april 2016. En ljuspromenad där den vackra naturen är i centrum.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Det är vår men än låter de ljusa nätterna vänta på sig och kvällen har en nästan blå ton. En perfekt tid för ljusupplevelser.

Trollhättans jubileumsår till ära sträcker ljusarrangemanget Den Blå Natten ut sig över en hel vecka och växer till en ljuspromenad där vi rör oss i ett belyst, nästintill magiskt älvrum.

Starta vid Insikten, fortsätt ner förbi Olidans kraftstation, bort längs Kärlekens Stig till Gamle Dal’n och sedan vidare upp via 1844-års slussled till övre slussen. Gå förbi den nyrenoverade och belysta Rysskranen och sedan tillbaka till Innovatum. 

Välkommen till en ljuspromenad där naturen är i fokus och där ljuset förstärker dess skönhet. Du är välkommen att gå slingan så många gånger du vill den 23 april till 30 april kl. 21-23.

Klicka för att se karta över området 

Program

Ljussättningarna är hjärtat i Den Blå Natten men den 23 april, 29 april och 30 april stärker vi upplevelsen men några kulturinslag.

Säsongsöppning Slusscaféet

Lördag 23 april Öppet: 11.00 - sent
Efter ljuspromenaden passar det bra med något varm i magen. Under premiäraftonen för Den Blå Natten den 23 april öppnar också Slusscaféet för säsongen och håller öppet extra sent. För öppningserbjudanden: www.slusscafeet.com

Musik av brasskvintett från Trollhättans Stadsmusikkår

Lördag 23 april ca kl. 22-23, Slusscaféet

Eldfågel landar i Gamle Dal'n

Den 23 april, 29 april och 30 april kl. 22.00
Gamle Dal’n

Eldshow i världsklass med duon Eldfågel. En magisk föreställning fylld av brinnande solfjädrar, slukade facklor, snurrade eldklot och gnistregn. Dans blandas med teknisk skicklighet och passion för äkta eldmagi. Eldfågel består av två av Göteborgs bästa eldartister som slagit sig samman för att ta sin eldkonst till en helt ny nivå.

Praktiska frågor

Tänk på att inte blända

För att belysningen ska komma till sin rätt ber vi dig att lämna ficklampor och pannlampor hemma. Tänk på att stänga av blixten på kameran och inte köra med bilen så att billyset stör upplevelsen. 

Parkering

Den 23, 29, 30 april rekommenderas parkering på Innovatum. Gå över Nohabbron till starten på Insikten. Övriga dagar hänvisar vi till befintliga parkeringar i området runt Insikten/ fall-och slussområdet.

Öppettider Nohabbron

Den 23 april kl. 11-24
Den 29 april kl. 20-24
Den 30 april kl. 20-24

Avspärrningar

Vägen kommer spärras av för trafik ner mot Olidans kraftstation samt ner mot Gamle Dal'n. Bilar med handikapptillstånd tillåts passera.

Obs! I år är Den Blå Natten lite annorlunda mot tidigare år. Förutom att ljuspromenaden är en hel vecka har vi flyttat arrangemanget ner till fall- och slussområdet. Det kommer inte vara några kvällsaktiviteter på Innovatum. Däremot pågår en mängd aktiviteter på Innovatum dagtid den 23 april kl. 11-16 då hela området har öppet hus! 

Senast granskad: 2017-03-02 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)