Där orden tar slut tar bilderna vid

Från den 9 november visas Jenny Mårtenssons målningar på Folkets Hus Kulturhuset. Konstutställningen är den fjärde i serien av lokala konstnärer under Trollhättans 100-årsjubileum.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättan 100 år firas med delaktighet. Genom Mitt Drömprojekt har privatpersoner fått chansen söka stöd för att förverkliga idéer. Fem skapande trollhättebor drömde om att visa sin konst. Resultatet blev fyra konstutställningar med måleri och fotografi i Konstpool på Folkets Hus Kulturhuset.

Den 9 till 22 november visas Jenny Mårtenssons färgstarka akvarellmålningar som är fantasifullt inspirerade av Trollhättan med älvrummet, myterna, dramatiken och skönheten. Välkommen på vernissagen den 9 november kl. 18.00.

Personligt beskriver Jenny sin konst och utställningen Där orden tar slut tar bilderna vid;

"Att berätta och uttrycka genom ord har färgat mitt liv både professionellt och privat. Fantasi är en drivkraft och texterna har lekt sig fram till det jag velat säga. Men med duktighetskomplex och stress sinade lusten till leken med språket. Kvar fanns sorg och tomhet. Så en ljum sommardag för tre år sedan, vid ett torp, på en brygga i en svartblank sjö, djupt inne i en dalsländsk skog, långt från prestationskrav och vardagsångest, kom bilderna. Hade slängt med en låda akvarellfärg (kvar från 80-talets tafatta försök) i packningen och började måla. Lekande, kravlöst, enkelt och helt fri från egna eller andras förväntningar. Jag njöt, blev helt absorberad och i den friheten har jag fortsatt måla, måla och måla.

Jag har deltagit i ett par samlingsutställningar med ord och bild, men det här är första gången jag visar upp mitt måleri i en separat utställning. Trollhättan är min hemstad, här är jag född och efter en tillvaro med oräkneliga flyttar, är det här jag lever och målar. I älvrummet med fallen, skogen, älven, branterna, trollen, myterna, sagorna, dramatiken och skönheten, älskar jag att vandra och att sitta och måla. Tittar man noga, eller kanske snarare lite så där nonchalant frimodigt, finns omgivningen i mina bilder. Blandat med känslan av att leva, på ont och på gott, på jorden och i drömmen. Känslor och tankar som slinker förbi orden, men som dansar i färgen och genom formen. Låt livet flöda!"

Senast granskad: 2016-11-14 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)