Cykelturistveckan till Trollhättan

Cykelturistveckan arrangeras varje år i en ny stad och lockar cykelentusiaster från Sverige och Europa. Nu när Trollhättan firar 100 år kommer Cykelturistveckan till oss. Trollhättebor är också välkomna att vara med. Hela veckan bjuds det på möjligheter att upptäcka staden med omnejd till cykel.

Person
Utvecklingsledare N3Birgitta Berntson Ärje 0520-49 73 73
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Årets Cykelturistvecka den 31 juli-6 augusti går i olika väderstreck med ett omfattande program och en särskild satsning på aktivitetsturer för hela familjen. Välkommen alla cykelfantaster! Det finns en tur för alla oavsett om du cyklar kort, långt, snabbt eller långsamt.

Cykla med hela familjen!
Varje dag ordnas även en familjetur i Trollhättans tätort med besök på roliga lekplatser och andra familjevänliga aktiviteter.

En manifestation för cykling, hållbarhet och framtidstro.
Var med och cykla i kortegen genom Trollhättan under onsdagen 3 augusti.

Längre turer:

Norra turen - Vindlande vägar vid vatten
En vacker naturupplevelse kring Göta Älv, Halle- och Hunneberg och Vänern. Du kan luncha och fika i spännande miljöer med rik historia. Badplatser finns också längs sträckan. 

Östra turen – Jordens gyllene gåvor
I det gamla jordbrukslandskapet gör vi en resa genom årtusendena. Du får besöka hembygdsföreningar, lära dig mer om intressanta fornfynd och botanisera bland hantverk och lokala matvaror i små gårdsbutiker. 

Västra turen – Kraft och kommunikationer
Att tämja Trollhättefallen har inte varit lätt. Denna tur tar oss runt på de äldsta vägarna, över och under broar och upp till dramatiska utsiktsplatser. Du cyklar på spännande vägar kring kraftstationer och i stadsmiljöer som kantas av berättelser om de som byggde staden. 

Södra turen – Teknikens tjusning
Industristaden Trollhättan fick tidigt järnväg. På denna tur cyklar du på gammal banvall, förbi gamla vackra fabriker, naturreservat och besöker brandskyddsmuseum och konstnärer. Här finns även möjlighet att besöka Innovatums science center, Saab Car Museum och Konsthallen Trollhättan.

Cykelturistveckan arrangeras av Cykelfrämjandet Trollhättan Vänersborg och Visit Trollhättan Vänersborg i samarbete med Trollhättans Stad. 

Mer info och anmälan på www.visittv.se

När? 31 juli – 6 augusti
Var? Trollhättan med omnejd.

 

 

Relaterad information

Bilden är lånad av Visit Trollhättan Vänersborg. Foto Peter Fredberg. 

Senast granskad: 2016-07-01 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)