Personer sitter utomhus och tittar på utomhusbio.

Gratis utomhusbio i Folkets Park 1/9

Den 1 september visas Oscarsnominerade "Världens värsta människa" på stor duk i Folkets Park i Trollhättan. Filmen visas som en del av Göteborg Film Festival Open Air.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den 1 september 2022 landar sensommarens vackraste utomhusbio i Trollhättan och visar Oscarsnominerade "Världens värsta människa".

  • Plats: Folkets Park, Trollhättan.
  • Tid: Filmstart klockan 20.30. Välkommen med din picknickfilt från klockan 19.00!
  • Åldersgräns: Filmen är tillåten från 7 år.
  • Fri entré, ingen förbokning.

Om filmen

Med tvåfaldigt Oscarnominerade Världens värsta människa (bästa manus och bästa utländska film) visar Joachim Trier återigen varför han är en av Nordens främsta filmskapare och samtidsskildrare. Renate Reinsve vann priset för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Cannes för sin insats i rollen som Julie. 

Handling

Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.

Trailer: Värdens värsta människa

Relaterad information

Sommarbion är ett samarbete med Film i Väst som firar 30 år och Göteborg Film Festival. Visningen i Trollhättan är en del av Göteborg Film Festivals utomhusbio på turné i Västra Götaland.

Senast granskad 2022-07-14 av JONHJO