Löparbanor på Edsborg

Ungdoms-SM i friidrott på Edsborg

Den 9–11 augusti har du chansen att se riktigt bra friidrott i Trollhättan. Sveriges bästa 15- och 16-åriga friidrottare gör då upp om SM-medaljerna på Edsborg. Ta chansen att se framtidens friidrottare.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Ungdoms-SM i friidrott arrangeras varje år, ett inomhus och ett utomhus. Nu har turen kommit till Trollhättan och värdar för arrangemanget är Trollhättan Friidrottsklubb (TFiK).

– Det är första gången någonsin som Trollhättan arrangerar en SM-tävling i friidrott. Svenska Friidrottsförbundet ställer hårda krav på såväl tävlingens organisation som arenans tekniska förutsättningar. För att lyckas uppnå kraven har planeringsarbetet pågått i drygt ett år och många i vår klubb har arbetat hårt med detta, säger TFIK:s ordförande Lars Axelsson.

Trollhättans Stad har deltagit i förberedelserna och rustat upp Edsborg för att möta SM-standarden. Arrangemanget är stort. Det kommer drygt 500 aktiva, samt tränare och föräldrar, vilket inte minst avspeglas i att hotellen i Trollhättan varit fullbokade sedan länge.

– Global idrott skapar goda förutsättningar för ett globalt deltagande. I det internationella Trollhättan finns väldigt goda förutsättningar för föreningen att växa enligt sina ambitioner och vi är glada att kunna bidra med en arena för Ungdoms-SM, säger Tommy Svensson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Trollhättans Stad.

TFiK har nio aktiva som är aktuella för start på USM: Nils Ekström, Clas Astrabeck, Lovisa Hörnström, Ella Feldthusen, Elvira Tanderud, Vilmer Andersson, Indra Johansson, Ida Hägnander och Tova Jessen.

Kontakt: Tävlingsledare Lars Axelsson, 070-886 99 66, Förvaltningschef Tommy Svensson, 0520- 49 78 74

Program och resultat Ungdoms-SM

Fakta om TFIK

Trollhättan Friidrottsklubb, TFiK, bildades i november 2008 då arenafriidrotten i klubbarna TIF och TSK slogs ihop till en gemensam friidrottsklubb. TFIK:s hemmaarena är Edsborgs IP. Klubbens upptagningsområde är Trollhättan/Vänersborg/Grästorp. Klubben har idag cirka 400 medlemmar.

Senast granskad 2019-08-05 av Per Ivarsson