Många skridskor på flera vägghyllor Skridskor

Trollhättans Stad - ny huvudman för Fritidsbanken Trollhättan

Fritidsbanken Trollhättan blir en del av Kultur- och fritidsnämndens ordinarie verksamhet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fritidsbanken startade i Trollhättan 2015 med RF SISU Västra Götaland som huvudman, och med stöd av Trollhättans Stad. Sedan dess har verksamheten vuxit och nu tar Kultur- och fritidsförvaltningen över driften.

- Fritidsbanken har stor betydelse för många trollhättebor så det är mycket glädjande att vi nu kunnat trygga verksamheten långsiktigt. Vi ser fram emot att fortsatt ge möjlighet för alla att ha en aktiv fritid, säger Peter Johnsson, Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Fler i rörelse genom smart återbruk

Fritidsbanken tar emot sport- och fritidsutrustning från privatpersoner och organisationer och lånar sedan ut den kostnadsfritt till alla. Precis som ett bibliotek.

Fler människor kommer i rörelse och utövar idrott och friluftsliv tack vare Fritidsbanken och konceptet bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom smart återbruk.

- I Trollhättan har vi nu ungefär 6500 utlån per år och intresset fortsätter att öka. Allt fler tänker hållbart och vill låna istället för att köpa, säger Aslan Agirman, platsansvarig.

Öppnar i nya lokaler under våren

Fritidsbanken Trollhättan har vuxit ur sin lokal på Bjärkegatan och flyttar inom kort till större och mer ändamålsenliga lokaler på Storgatan. Här ska det bli både blir enklare och trevligare att låna och personalen får bättre förutsättningar att hantera utrustningen.

- Vi är väldigt glada och stolta över att nu få driva Fritidsbanken Trollhättan vidare. Verksamheten har stor potential att fortsätta utvecklas och får goda förutsättningar för detta inom Trollhättans Stads organisation, säger Niklas Laihanen, enhetschef inom område idrott och friluftsliv.

Den första Fritidsbanken startade 2013 i värmländska Deje och sedan dess har konceptet spridits över hela Sverige. Fritidsbanken Trollhättan kommer fortsatt att ingå i Sveriges Fritidsbanker.

Relaterad information

Fritidsbanken Trollhättans webbsida

Följ Fritidsbanken Trollhättan på Facebook för senaste nytt

För tillfället råder begränsad verksamhet på grund av Covid-19 och mottagning/utlåning sker endast via tidsbokning.

Senast granskad 2021-01-19 av JENPER