Skidåkare åker längdskidor. Trollhättans Konstsnöanläggning

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för skidåkning och snölek för barn. Spåret är belyst. Välkommen!

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Åk skidor vid Skidstugan Strömslund

Trollhättans konstsnöspår är nu öppet för fri längdskidåkning. Spåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på väder och temperatur. Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn!

Det är gratis att åka men om du vill kan du lämna ett frivilligt "spårbidrag" till föreningen för deras arbete med spåret.

Vid naturlig snö anläggs även skidspår på ordinarie motionsspår, 2,5 km och 5 km.

Adress: Skidbacksvägen 17, 461 58 Trollhättan

Fri parkering

Vi har byggt ut parkeringen vid Skidstugan, men om det är fullt där gäller grusparkeringen vid Torsbovallen (följ skyltning). Ta chansen och värm upp med en rask promenad uppför backen!

Parkera EJ vid Torsbohallen vars parkering är avsedd för hallens hyresgäster och publik.

Förbjudet att parkera längst ena sidan av Skidbacksvägen (se P-förbudsskylt) eller vid sidan av ordinarie parkering vid Skidstugan. Detta på grund av säkerhet och framkomlighet. Vänligen respektera detta!

Faciliteter

Elljus i spåret när det är mörkt mellan klockan 05.00-23.00.

Toalettvagn vid finns vid start/mål.

Omklädning och värmestuga:

TSOK håller öppet omklädningsrum, dusch och värmestuga med enklare servering:

Måndag till fredag klockan 14-20

Lördag och söndag klockan 10-16

Mer om skidspåret på TSOKs webbsida

Om Trollhättans konstsnöanläggning

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK). Konstsnöanläggningen finns vid Skidstugan Strömslund där det finns motionsspår för promenader och löpning, märkta mountainbikespår och ett utegym som kan användas året runt.

Hela konstsnöspåret är 900 meter långt med två vändplatser. Med andra ord 1,8 km härlig skidåkning även när Trollhättan saknar naturlig snö. Skidspåret är belyst och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten.

För att göra konstsnö krävs cirka 6 minusgrader. Idag gör vi snö på kommunalt vatten men på sikt planeras en dagvattendamm försörja anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen.

Föreningen TSOK tar hand om anläggningen och gör snö när temperaturen är rätt samt pistar skidbädden och gör skidspåren.

Sponsorer har gjort det möjligt för föreningen att köpa en pistmaskin.

Trollhättans konstsnöanläggning byggdes under 2018.

Senast granskad 2019-02-13 av Clara Bengtsson