Idrottsgalan 2022 i Folkets Hus

Trollhättans Idrottsgala

Det arrangeras årligen en idrottsgala i Trollhättan där aktiva, ledare och föreningar prisas. Med hjälp av nomineringar från trollhätteborna utser en jury tre finalister i åtta kategorier.

Kontaktcenter - en väg in

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
Prisutdelning på idrottsgala

Vinnare av 2021-års priser

Den 14 maj 2022 korades åtta vinnare på Trollhättans idrottsgala när de bästa idrottsprestationerna från 2021 utsågs. Dessutom delade juryn ut ett hederspris.

Elvira Tanderud får pris

Vinnare av 2020-års priser

Juryns vinnare och alla nominerade till årets idrottspriser!

En mörkhårig tjej med en basketboll under armen.

Vinnare av 2019-års priser

Av alla nominerade idrottare, lag, eldsjälar, ledare och föreningar har juryn utsett vinnarna av 2019- års priser!

Glada tjejer får ta emot blommor och diplom på en scen.

Vinnare av 2018-års priser

På Trollhättans Idrottsgala 2019 korades vinnare i åtta kategorier. Priserna avser framgångar under 2018.

Pernilla Larsson vinnare av Årets kvinnliga idrottare 2015

Vinnare av 2017-års priser

Åtta vinnare korades på Trollhättans Idrottsgala 2018.

Marianne Ahlborg tar emot priset som Årets kvinnliga idrottare 2016

Vinnare av 2016-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2016. Vinnarna korades på Trollhättans Idrottsgala 2017.

Mery Jadan och Paula Kahjo som vann priset Årets Ideella ledare 2015

Vinnare av 2015-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2015. Vinnarna korades på Trollhättans första idrottsgala 2016 under Trollhättans 100 års jubileum.

Grundkriterier för nominering

Personen ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. Föreningen ska ha sitt säte i Trollhättans kommun samt vara ansluten till RF (riksidrottsförbundet).

Juryn

I juryn sitter representanter från arrangörerna av Idrottsgalan; Trollhättans Stad, Sisu idrottsutbildarna, Arena Älvhögsborg och TTELA. Som representanter från idrottslivet deltar elitfotbollsdomaren Pernilla Larsson, Susanne Barkholt, förbundskapten för Norges orienteringslandslag samt TTELA:s förre sportchef Toni Andersson.

Senast granskad 2022-05-14 av JONHJO