Idrottgalan 2016 i Arena Älvhögsborg Trollhättans Idrottsgala 2016 på Arena Älvhögsborg

Trollhättans Idrottsgala 2020

Den 4 april 2020 hyllar vi Trollhättans idrottsliv på årets stora föreningsfest på Folkets Hus Kulturhuset. I år fyller idrottsgalan 5 år!

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

5-års jubileum!

Trollhättans Idrottsgala är en festlig kväll där vi tillsammans uppmärksammar kommunens duktiga ledare, idrottare och föreningar. Den 4 april 2020 går Trollhättans Idrottsgala av stapeln på Folkets Hus Kulturhuset och i år firar galan 5 år!

Trollhättans Idrottsgala är ett samarbete mellan Trollhättans Stad, SISU Idrottsutbildarna, TTELA, Arena Älvhögsborg och Folkets Hus Kulturhuset.

Galaprogram 4 april

Självklart ska er förening vara med och hylla Trollhättans idrottsliv! Dessutom får vi tid att umgås och ha trevligt tillsammans.

Trollhättans Idrottsgala bjuder på prisutdelningar, god mat, musik och kända idrottsprofiler samt en rad prisutdelare vars framträdanden brukar locka till både skratt och eftertänksamhet.

Moderator för kvällen är Jonas Myrholm, journalist. För underhållningen står Jonas Torrestad med band. Vilka fler profiler som gästar Idrottsgalan i år presenteras inom kort.

Jubileumspris på biljetten

Eftersom vi firar 5-års jubileum kostar en biljett endast 250 kronor! I biljetten ingår en trerättersmeny samt en dryck till maten.

Även om du inte är med i en förening är du välkommen att köpa biljett till Idrottsgalan.

Biljettsläpp under januari. Först till kvarn gäller.

Var med och nominera

Nu är det öppet för nomineringar via ttela.se! Vilka borde uppmärksammas för sina framgångar under 2019? Har någon imponerat särskilt på dig? Vem har gjort det där lilla extra? Var med och påverka!

Du kan nominera i en, flera eller alla kategorier. Kandidaten ska ha en stark koppling till Trollhättan

Nominera här (ttela.se)

Priskategorier

• Årets prestation
  • Årets kvinnliga idrottare
  • Årets manliga idrottare
  • Årets ledare
  • Årets lag
  • Årets genombrott
  • Årets eldsjäl
  • Årets förening (Nomineras enbart av föreningar)

Utifrån alla nomineringar som kommer in utser juryn tre finalister, varav en vinnare, i varje kategori, som går vidare till idrottsgalan. Vinnarna koras den 4 april.

Nyhet!

Årets förening röstas i år fram av andra Trollhätteföreningar (allmänheten kan inte nominera). De föreningar som nominerar en annan förening med en motivering får två fribiljetter till galan. Ordförande skickar in nomineringen efter styrelsebeslut. Naturligtvis kan föreningarna inte förslå sig själva.

Glada tjejer får ta emot blommor och diplom på en scen.

Vinnare av 2018-års priser

På Trollhättans Idrottsgala 2019 korades vinnare i åtta kategorier. Priserna avser framgångar under 2018.

Pernilla Larsson vinnare av Årets kvinnliga idrottare 2015

Vinnare av 2017-års priser

Åtta vinnare korades på Trollhättans Idrottsgala 2018.

Marianne Ahlborg tar emot priset som Årets kvinnliga idrottare 2016

Vinnare av 2016-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2016. Vinnarna korades på Trollhättans Idrottsgala 2017.

Mery Jadan och Paula Kahjo som vann priset Årets Ideella ledare 2015

Vinnare av 2015-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2015. Vinnarna korades på Trollhättans första idrottsgala 2016 under Trollhättans 100 års jubileum.

Grundkriterier för nominering

Personen ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. Föreningen ska ha sitt säte i Trollhättans kommun samt vara ansluten till RF.

Senast granskad 2020-01-21 av Jenny Persson