Idrottgalan 2016 i Arena Älvhögsborg Trollhättans Idrottsgala 2016 på Arena Älvhögsborg

Trollhättans Idrottsgala 2021

Nu är det dags att nominera Trollhättans idrottare, ledare och eldsjälar för framgångar under 2020.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Var med och påverka!

Nu har du chansen att föreslå idrottare, ledare, föreningar och lag som du tycker förtjänar att uppmärksammas för sina insatser under 2020. Du kan föreslå kandidater i en eller flera kategorier och kom ihåg att skicka med en kort motivering till varför du valt just den kandidaten.

Du har chansen att nominera fram till den 31 januari, därefter påbörjar juryn sitt arbete med att ta fram tre finalister i varje kategori.

Här nominerar du till 2020-års idrottspriser

Priskategorier

• Årets lag
    Priset går till ett seniorlag som har svarat för en insats utöver det vanliga – bortom enbart prestationen. Denna laginsats kan vara på eller utanför arenan, individuell- eller lagidrott, elit eller bredd.

• Årets prestation
    Priset går till person, lag eller förening som svarat för något extra sett till förutsättningar eller förväntningar.

• Årets kvinnliga idrottare
    Priset går till den kvinna som svarat för den bästa insatsen under 2020.

• Årets manliga idrottare
    Priset går till den man som svarat för den bästa insatsen under 2020.

• Årets ledare
    Priset tilldelas en ideell ledare och eldsjäl som svarat för framstående insatser.

• Årets genombrott
    Priset går till person eller lag som svarat för det överraskande och som tagit sin idrott eller sitt ledarskap till en ny nivå.

• Årets eldsjäl
    Priset tilldelas en ideell eldsjäl som gjort ovärderliga insatser för sin idrott eller sin förening.

• Årets förening
    Priset går till förening som varit framgångsrik och svarat för bra insatser inom barn-, ungdoms- och/eller vuxenidrotten. Det kan vara både sportsliga framgångar och/eller utveckling inom verksamheten, exempelvis inom jämställdhet, värdegrund och/eller anpassning under rådande pandemi.

Grundkriterierna för nominering är att person ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden.

Juryn

I juryn sitter representanter från arrangörerna av Idrottsgalan; Trollhättans Stad, Sisu idrottsutbildarna, Arena Älvhögsborg och TTELA. Som representanter från idrottslivet deltar elitfotbollsdomaren Pernilla Larsson, Susanne Barkholt, förbundskapten för Norges orienteringslandslag samt TTELA:s förre sportchef Toni Andersson.

En mörkhårig tjej med en basketboll under armen.

Vinnare av 2019-års priser

Av alla nominerade idrottare, lag, eldsjälar, ledare och föreningar har juryn utsett vinnarna av 2019- års priser!

Glada tjejer får ta emot blommor och diplom på en scen.

Vinnare av 2018-års priser

På Trollhättans Idrottsgala 2019 korades vinnare i åtta kategorier. Priserna avser framgångar under 2018.

Pernilla Larsson vinnare av Årets kvinnliga idrottare 2015

Vinnare av 2017-års priser

Åtta vinnare korades på Trollhättans Idrottsgala 2018.

Marianne Ahlborg tar emot priset som Årets kvinnliga idrottare 2016

Vinnare av 2016-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2016. Vinnarna korades på Trollhättans Idrottsgala 2017.

Mery Jadan och Paula Kahjo som vann priset Årets Ideella ledare 2015

Vinnare av 2015-års priser

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2015. Vinnarna korades på Trollhättans första idrottsgala 2016 under Trollhättans 100 års jubileum.

Grundkriterier för nominering

Personen ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. Föreningen ska ha sitt säte i Trollhättans kommun samt vara ansluten till RF.

Senast granskad 2021-01-05 av Jenny Persson