Trollhättans Fältrittklubb -Årets Brobyggare 2021

I år går utmärkelsen Årets Brobyggare till Trollhättans Fältrittklubb för insatsen integrationsridning. Årets svenska fana tilldelas SPF Seniorerna Trollhättan och den svenska flaggstångsflaggan får Trollhättans Bågskytteklubb.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Årets Brobyggare, ett pris på 10 000 kronor, samt fana och flagga delas ut av Trollhättans Stads Nationaldagskommitté utifrån förslag och ansökningar som skickats in av trollhätteborna.

Motiveringen till Årets Brobyggare lyder:

”Med glädje och stort engagemang har Trollhättans Fältrittklubb bjudit in ungdomar med olika kulturell bakgrund att lära sig grunderna i ridning och hästskötsel. Integrationsridningen har öppnat dörren till både föreningslivet och hästsporten och aktiviteten har varit förebildande för liknande initiativ. Stallet är en plats där vi lär oss att kommunicera, respektera och visa tillit. För många av ungdomarna har detta varit det första mötet med hästen. Djur har en förmåga att förena, i deras värld är vi alla lika.”

- Det har varit fantastiskt att se ungdomarnas utveckling under tiden de varit här. Från att aldrig ha varit i kontakt med ett så stort djur, till att rida själva. Vi är tacksamma för att vi med hjälp av våra medlemmar, RF SISU, Trollhättans Stad samt Ung Fritid har kunnat ro detta projekt i land. Att bli utsedda till Årets Brobyggare var något vi inte hade kunnat drömma om, och det gör oss oerhört stolta och glada! säger Stina Pilhall, Verksamhetsledare Trollhättans Fältrittklubb.

Senast granskad 2021-05-11 av JENPER