En cerise och lila bakgrund med en logga för Trollhättan Jazz och Blues samt text med artistnamnen

Trollhättan Jazz och Blues 2018

För tredje året i rad är succén Trollhättans jazz- och bluesfestival tillbaka med ett rykande aktuellt program, fulltecknat med bra musik. Den 26-27 oktober presenterar vi internationella artister, nya stjärnskott och välbekanta namn på tre scener under två dagar.

Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

I år riktar vi våra blickar västerut mot vår närmsta granne Norge och presenterar några av Norges mest intressanta och spännande artister, Arild Andersen Trio, Ellen Andrea Wang, Marius Neset och Knut Reiersrud Band.

Från England kommer fantastiska Kyla Brox Band och från USA karismatiska Lucy Woodward. Från USA kommer också svenskfödda bluesartisten Sofie Reed som dominerar scenen med munspel, lapsteel och sin enastående röst.

Eliel Lazo & Cuban Funk Machine kommer till oss via vårt södra grannland Danmark.

Alltid aktuella Louise Hoffsten, Anna Lundqvist Quintet feat. Krister Jonsson, Peter Asplund Aspiration med Lars Jansson är några andra fantastiska artister och musiker som du möter under festivalen.

Sist men inte minst så har Matz Nilsson speciellt för Trollhättan Jazz och Blues satt ihop en ny upplaga av Hawk On Flight.

Vi ser fram emot att tillsammans med dig bli berörda, att skratta, dansa, klappa takten, luta oss tillbaka, få nya intryck och nya favoritartister, träffa andra musikälskare, äta och dricka gott, ja allt som en bra musikfestival kan bjuda på.

När och var?

Fredag 26 oktober och lördag 27 oktober.

Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan.

Biljettpris

Festivalpass 520 Kr (Medlem 470 Kr)

Dagsbiljett 370 Kr (Medlem 320 Kr)

Boka festivalpass på www.trollhattan.fh.se

Arrangör

Trollhättan Jazz och Blues arrangeras av Trollhättans Jazzförening, Blue Chain Vänersborg, Folkets Hus Kulturhuset, Trollhättans Stad och Kultur i Väst med stöd från Västra Götalandsregionen.

Senast granskad: 2018-08-27 av: Jenny Persson