Löpare på stig i motljus.

Tänt i elljusspåren

Från vecka 40 är det tänt i elljusspåren i Slätthult, Skidstugan Strömslund, Upphärad och Sandhem. Belysningen tänds klockan 05.00.

Person
Enhetschef - ishallar, badplatser, motionsspår Patric Engström 0520-49 64 60
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Hösten är här och mörkret är på intåg. Det betyder att Kultur- och fritidsförvaltningen, område Idrott och friluftsliv, tänder elljusspåren. 

Under 2017 och 2018 provade Kultur och Fritid att tända Slätthult och Skidstugan redan klockan 05.00. En satsning som mottogs väl av trollhätteborna och nu blir permanent för samtliga spår som förvaltningen ansvarar för. 

Du kan motionera tryggt från kl. 05.00 i elljusspåren i Upphärad, Sandhem, Slätthult och Skidstugan. 

Del av 5 km-spåret vid Skidstugan är tillfälligt släckt på grund av arbetet med det nya konstsnösskidspåret.

Belysningen styrs av dagsljuset, så vid mörkrets inbrott tänds spåren. De släcks sedan under natten och tänds upp igen kl. 05.

Anledningen till "morgon-tända" spår är följande enligt områdeschefen för Idrott och friluftsliv. 

- Många gillar att träna före jobbet och skola så på efterfrågan har vi tänt spåren under tidig morgon, säger Robert Stenberg.

- Morgonpigga motionärer har tidigare varit hänvisade till vägar, gator och gångbanor men nu kan de slippa trafik och asfalt och tryggt springa och promenera i våra trevliga spår istället, säger Robert. 

En tjej springer i ett motionsspår och det är höstfärger i träden.

Motions- och elljusspår

I Trollhättans finns många motionsspår för promenader och löprundor. Flera av spåren har belysning och vid Skidstugan Strömslund finns det ett utegym. Trollhättan bjuder också på vackra vandringar nära älven.

Senast granskad 2019-10-21 av Jenny Persson