En man sitter på ett staket och läser bok.

Take away-böcker! Stadsbiblioteket utökar servicen

Låna böcker på ett nytt sätt. Stadsbiblioteket utökar servicen med snabbkassar, take away-kasse och hemkörning till personer i riskgrupper och 70+.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans bibliotek har öppet som vanligt men om besökare inte vill gå in finns nu andra möjligheter att låna böcker. Stadsbiblioteket utökar sina tjänster med snabbkassar, take away-kasse och hemkörning till personer i riskgrupper och 70+. 

- Vi har tagit fram dessa erbjudanden för att underlätta för alla våra låntagare att fortsätta låna böcker på ett enkelt och tryggt sätt. I tider där vi alla måste vara försiktiga gör vi vad vi kan för att tillgängliggöra våra böcker. Det kan ju vara ett utmärkt sätt att uppleva nya saker nu när vi inte längre kan och ska resa och även begränsa våra sociala kontakter, säger Annika Övermyr, tillförordnad bibliotekschef på Trollhättans Stad.  

Från och med 2 april kan trollhätteborna ta del av följande erbjudanden via stadsbiblioteket:

 • Snabbkassar – ”Grab and go”
  För dig har bråttom eller inte vill botanisera så länge på biblioteket nu under pandemin. Varje kasse innehåller fem böcker med olika teman exempelvis deckare, klassiker och feelgood. Plocka den kasse du vill ha och låna som vanligt. Snabbkassarna hittar du vid utlåningsautomaterna på stadsbiblioteket.

 • Take away- kasse – ring och beställ
  Ring till stadsbiblioteket på telefonnummer 0520-49 76 50 och beställ de böcker du vill ha. Du kan beställa under hela veckan och hämta din take away-kasse utanför entrén till Folkets Hus Kulturhuset/stadsbiblioteket av personalen nästkommande måndag mellan klockan 11-12.

 • Tillhör du en riskgrupp eller är 70+. Då kan du få boken hemkörd!
  Till alla personer som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp erbjuder stadsbiblioteket hemkörning. Ring in din önskelista till stadsbiblioteket senast måndag klockan 17.00 på telefon 0520 49 76 50. Böckerna körs ut på onsdagar och du kan låna dem i 6 veckor. Du lämnar själv tillbaka böckerna på någon av biblioteken, bokbussen eller i stadsbibliotekets återlämningsbox utomhus. Om du inte har möjlighet att återlämna på rätt dag - ring och låna om. Passa gärna på att låna flera böcker vid ett tillfälle!
  Servicen gäller Centrum, Hjortmossen, Skoftebyn, Lextorp, Kronogården, Sylte, Stavre, Halvorstorp, Strömslund, Björndalen och Skogshöjden. Med reservation för ändringar. Tjänsten erbjuds så länge det finns tillräckligt med personal.

 • Sylte bibliotek hjälper dig med lånen

  På Sylte bibliotek kan låntagare som inte vill komma in i biblioteket få sina böcker i entrén. Personalen lånar det som önskas åt låntagaren som får med sig böckerna direkt. Det som krävs är förstås legitimation eller bibliotekskort.

 • Förlängd lånetid
  Sedan tidigare har Trollhättans bibliotek utökat lånetiden till sex veckor under våren och sommaren.

Till bibliotekswebben

Relaterad information

Tjänsterna erbjuds tills vidare men kan komma att ändras. 

Senast granskad 2020-08-07 av JENPER