En man inklädd reflexväst och med en bygghjälm i handen står i en lokal under byggnation. Peter Andersson, ansvarig för Sylte fritidsgård besöker bygget.

Nya Sylte fritidsgård tar form

Våren 2021 öppnar en helt ny fritidsgård på Sylte.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Det har varit en spännande resa och nu är det inte långt kvar. En fantastisk miljö för ungdomar i Trollhättan håller på att skapas och vi är förväntansfulla inför en nystart, säger Peter Andersson, enhetschef för Sylte fritidsgård.

Tidigare skollokaler har omvandlats till en helt ny fritidsgård som byggts ihop med Sylte idrottshall. Projektet består av både nytt och återbruk.

- Ungdomarna har varit med och tyckt till om verksamhet, hur känslan ska vara, tittat på färg- och möbelförslag. Den nya fritidsgården kommer verkligen möta ungas behov och önskan på sin fritid, berättar Peter.

I hjärtat finns café och sociala ytor, och till det sedan specialrum för en mängd olika intressen. Filmkvällar, musikinspelning, gaming, dans, sport, bakning, pyssel och skapande, spel, biljard – ja här finns helt enkelt utrymmen för det mesta.

- I april får vi nycklarna, sedan får vi se när fritidsgården kan öppna, men vi är laddade!

I det stora Sylteprojektet ingår skola, fritidsgård, skol- och folkbibliotek och idrottshall. Fastighetsägare är Kraftstaden Fastigheter.

Relaterad information

Trollhättans Stad driver flera fritidsgårdar dit du som går i årskurs 6, upp tills att du fyller 17 år kan komma på din fritid. 

Hitta din närmsta fritidsgård här

Senast granskad 2021-01-25 av JENPER