Byggnad av tegel och glas och med skylten Sylte bibliotek - en dela av Trollhättans Stad

Sylte bibliotek blir meröppet

Nu blir biblioteksutbudet mer tillgängligt i Trollhättan. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att det nya bibliotek på Sylte ska bli ett meröppet bibliotek, vilket innebär att besökare är välkomna även när det är obemannat.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Kultur- och fritidsnämnden är eniga över att vi på detta sätt kan öka delaktigheten i, och tillgängligheten till biblioteket, vilket är viktigt för läsfrämjande för barn och unga och jämlikhet, säger Peter Johnsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

Sylte bibliotek öppnar 13 september och möjligheten att ta del av erbjudandet om meröppet startar under oktober månad.  

- En stor andel bibliotek i Sverige är meröppna idag och det känns väldigt roligt att vi nu kan erbjuda detta i Trollhättan. I praktiken betyder meröppet att våra besökare kan gå till biblioteket när det passar dem bäst, förklarar Annelie Johannisson, områdeschef bibliotek. 

Användarna är välkomna på särskilda tider under både veckodagar och helg. Biblioteket är inte meröppet under sena kvällar och nätter.  

- Har du fyllt 18 år och har ett bibliotekskort är du välkommen att teckna ett avtal med Sylte bibliotek och med hjälp av en nyckelbricka gå in och exempelvis låna böcker, läsa tidningar, använda lokalerna till studier eller liknande, avslutar Annelie.

Sylte bibliotek är den avslutande delen i Trollhättans Stads stora satsning på ny skola, fritidsgård, idrottshall och bibliotek på Sylte.

Sylte biblioteks öppettider med bemanning:

Måndag klockan 10-19
Tisdag klockan 10-16
Torsdag klockan 10-19

Meröppet:

Måndag klockan 8-10
Tisdag klockan 8-10, 16-19
Onsdag klockan 8-19
Torsdag klockan 8-10
Fredag klockan 8-17
Lördag och söndag klockan 9-15

Senast granskad 2021-08-27 av JENPER