Statliga lovpengar till Trollhättan

Trollhättans Stad tilldelas 1,9 miljoner kronor för avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6–15 år. Pengarna möjliggör en utökad satsning på sommarlovet.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

- Bra att regeringen sätter till resurser för att skapa gratis aktiviteter för ungdomar. Det är mycket angeläget, och särskilt viktigt i de här tiderna av pandemin då så många aktiviteter och mötesplatser för ungdomar är inställda eller stängda, säger Paul Åkerlund, Kommunstyrelsens ordförande.

Under sommarlovet kommer bland annat fritidsgårdarna att utöka sin verksamhet, N3s Sommargäng kommer tillbaka liksom Cykelsommar. Det kommer också att erbjudas familjeaktiviteter på stadens temalekplatser och på Gården Åker i fall- och slussområdet.

Dessutom kommer både Fritidsbanken Trollhättan med olika prova-på aktiviteter, och biblioteket att dyka upp i olika delar stadsdelar under sommaren. Det kommer också anordnas aktiviteter i föreningsregi, bland annat avgiftsfri simskola.

- Precis som förra året kommer troligen fler familjer att stanna hemma över sommaren. Genom de statliga medlen kan vi, tillsammans med föreningar och andra aktörer, erbjuda ett roligt, aktivt och tryggt sommarlov i Trollhättan, säger Tommy Svensson, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen.

Regeringens statsbidrag till kommunerna om 200 miljoner syftar till att stödja kommunerna att genomföra smittsäkra aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling, utöka sina egna satsningar på lovaktiviteter, stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika social bakgrund.

Medlen administreras av Socialstyrelsen.

Undrar du när sommarlovsprogrammet är klart?

Håll ut! Inom kort presenterar vi utbudet under sommarlovet här på trollhattan.se

Senast granskad 2021-05-19 av Jenny Persson