Bild på en orkester och artisten Sonja Aldén. Överst hänger svenska flaggor. N3 Symfoniorkester och Sonja Aldén. Foto Sonja: Karin Törnblom.

Sonja Aldén sjunger i Trollhättan 6 juni

Artisten Sonja Aldén besöker Trollhättan på nationaldagen för ett uppträdande på Spikön tillsammans med N3 Symfoniorkester.

Kontaktcenter - en väg in

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Den 6 juni är hon på plats i Trollhättan för att tillsammans med N3 Symfoniorkester, under ledning av Ulf Wadenbrandt, framföra några av hennes mest kända låtar.
– Fantastiskt kul att vi i N3 Symfonikerna får göra en Nationaldagskonsert tillsammans med Sonja Alden i år! Det kommer att bli en jättefin repertoar med Sonjas hits som ”För att du finns,” ”Här står jag”, ”Du är allt. Det kommer att bli en toppenfin konsert som Trollhätteborna kommer att gilla, säger Ulf Wadenbrandt.

Årets program 2022

Nationaldagsfirandet den 6 juni inleds på Drottningtorget klockan 15.00 med Trollhättans Stadsmusikkår, ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare och samling inför fantåget. Under ledning av stadsmusikkåren går fantåget från Drottningtorget till Spikön där firandet fortsätter med högtidstal, utdelningen av priset Årets Brobyggare samt årets fana och flaggstångsflagga. Nationaldagsfirandet avslutas enligt tradition med Nationalsången följt av glass till alla besökare.
– Efter två års uppehåll känns det extra högtidligt att åter kunna samlas på Spikön denna dag. Vi ser väldigt mycket fram emot årets program och är jätteglada att Sonja Aldén kommer till Trollhättan, säger Gert-Inge Andersson, ordförande för Nationaldagskommittén.

Trollhättans Nationaldagsfirande 2022

Om Sonja Alden

Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår.

Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”, vilket sålde guld och belönades med ett flertal Grammisnomineringar samt gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin “Årets Kvinnliga Artist”.

Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och turnerar flitigt över hela Sverige.

Senast granskad 2022-05-13 av JONHJO