Slussdagen 2018

Kom och upplev Slussdagen i Trollhättan som bjuder på vacker natur, spännande historia, musik, en rad aktiviteter för hela familjen och självklart en god räkmacka. I år den 30 juli kl. 17-21 gästas Slussdagen av anrika skutor som välkomnar dig ombord!

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Öppet skepp

Skutor och fartyg som deltar i eskadern på Vänern 2018 angör Slussdagen och håller öppet skepp för besökare. Välkommen ombord och ta del av deras historia. Eskadern arrangeras av Maritimt i väst och Föreningen Västkustskutorna. 

Isbrytaren Ale

Välkommen ombord på Sjöfartsverkets Vänerisbrytare Ale som även tjänstgör i Bottenviken, Kvarken och Bottenhavet. Ale är en av fem svenska statsisbrytare och specialbyggdes 1973 för att kunna passera igenom Trollhätte kanal. Längd: 49m, bredd: 13m, djupgående 5,4m.

Rövarrock med Daftölands pirater

Häng med på en härlig show med piraterna från Daftöland. Sjung med och dansa! Du får också höra allt om kapten Svartkrut och hans äventyr. Fullt ös och massor av skoj - SKEPP O HOJ! Kom och träffa Daftölands pirater efter föreställningen, bli ansiktsmålad till pirat och få ett fint ballongsvärd.

Konsert med Doug Seegers

Sedan den magiska kvällen 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda har han blivit en stjärna i Sverige som sålt platina och spelar för utsålda hus. Med sin gitarr, unika röst och toner från den amerikanska södern sprider Seegers skön stämning mellan slussarna.

Marknad och familjeaktiviteter

Handla närproducerade matprodukter. Höljebacka brandmuseum visar veteranbrandbilar och motorspruta. Familjeaktiviteter med Svenska Kyrkan och Innovatum. Uppvisning av repslagning. Guidningar i slussområdet. Öppet på Kanalmuseet. Presentation av den nya slussleden.

Mat och dryck

Slussboden och Slusscaféet har öppet och serverar fika, räkmackor, sallader, glass med mera.  

Hålltider

17-21 Öppet skepp, marknad, familjeaktiviteter, servering
17.00 Guidning i slussområdet – samling Kanalmuseet
17.30 Rövarrock med Daftöland Pirater
18.15 Ansiktsmålning och ballongsvärd - utställningsområdet
19.00 Presentation av ny slussled, Bertil Hallman - Kanalmuseet
19.00 Guidning i slussområdet – samling Kanalmuseet
20.00 Doug Seegers 

Senast granskad: 2018-06-13 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)