En kvinna med gitarr som sjunger i mikrofon och en man som sjunger i mikrofon. Erja Lyytinen och Bo Sundström (foto:Carl Thorborg) kommer till Trollhättan Jazz & Blues.

Programmet klart för Trollhättan Jazz & Blues

Bo Sundström, Amanda Ginsburg, Irio Rantala, Erja Lyytinen, Rymden, Sharón Clark, Jeff Jensen och många fler världsartister till Trollhättans jazz- och bluesfestival.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Programmet för Trollhättans jazz- och bluesfestival är klart. Den 25-26 oktober bjuds det för fjärde året i rad på jazz- och bluesmusik i världsklass i Trollhättan.

Tillsammans med Trollhättans Jazzförening, Blue Chain Vänersborg, Kultur i Väst - Region Västra Götaland och Folkets Hus Kulturhuset presenterar Trollhättans Stad ett högaktuellt program på tre scener under två dagar.

- Vi ser fram emot en fantastisk och dynamisk festival. Det kan artistutbudet garantera att det blir. Välkommen hit, det här vill du inte missa, hälsar Karin Stammarnäs, områdeschef Kultur.

Festivalen bjuder på;

Rymden, en supertrio där Dan Berglund och Magnus Öström tillsammans med norska Bugge Wesseltoft startat ett musikaliskt samarbete som blandar melankoliskt och atmosfäriskt sångskrivande, laddade rytmer och virtuost framförd jazz på högsta nivå.

Bo Sundström, en ikon inom svensk musik, sångare och frontperson i Bo Kaspers Orkester.

Amanda Ginsburg, stjärnskottet som nyligen vann en grammis för årets jazz.

Bror Gunnar Janson, Göteborgs bluesstjärna som går från klarhet till klarhet och bland annat synts i tv-programmet På Spåret.  

Nio kvinnor starka Sallyswag, ett färgsprakande liveband som blandar blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap.

Among Lynx som vill utveckla och verka för förnyelse och djup inom bluesen.

- Årets festival väntar dessutom en finska invasion under lördagen med några av vårt östra grannlands allra bästa artister. Finsk jazz och blues i världsklass blir det när Olli Soikkelis trio, Wentus Blues Band, Erja Lyytinen och pianovirtuosen Iiro Rantala äntrar scenerna, berättar Marcus Rudström, ansvarig för festivalen på Trollhättans Stad.

Från USA kommer jazzsångerskan Sharón Clark samt blues- och american roots-bandet Jeff Jensen Band och från Danmark gästar Cæcilie Norby - Sisters in jazz.

Trollhättans Jazzförening och Blue Chain Vänersborg är med och arrangerar festivalen tillsammans med Trollhättans Stad och de säger så här om årets program;

- Vi tycker att programmet blivit bättre än någonsin. Det är så många bra artister vi ser fram emot att uppleva. Cæcilie Norby - Sisters in jazz känns särskilt spännande liksom Rymden. Detta ser vi fram emot! hälsar Christina Alfredsson, ordförande i Trollhättans Jazzförening.

- Det är ett starkt startfält i år. Det känns roligt att få tillbaka bluesstjärnan Jeff Jensen som alltid ger 100 procent från första tonen och är obeskrivligt bra. Givetvis är det fantastiskt att vi också kan presentera finska bluesdrottningen Erja Lyytinen som har en enorm energi och spelglädje och bluesrävarna Wentus Blues Band, avslutar Henrik Stålheim från Blue Chain.  

Festivalbiljetter och dagbiljett kan köpas via Tickster eller i receptionen på Folkets Hus Kulturhuset.

Kontakt: Marcus Rudström, arrangemangsansvarig Trollhättans Stad, 0520-49 76 29.

Kollage med bilder på artister som ska uppträda på Trollhättan Jazz och Blues.

Läs om artisterna och köp biljett till Trollhättan Jazz & Blues

Läs om alla artisterna som kommer till Trollhättans jazz- och bluesfestival på Folkets Hus Kulturhuset 25-26 oktober. Boka biljett redan idag!

Senast granskad 2019-08-28 av Jenny Persson